10 Ekim'de Ankara'da yaşamını yitirenler anıldı

Ankara'da 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Deniz Mak ve Adil Gür Tunceli'de mezarı başında anıldı.

Atatürk Mahallesi'ndeki Belediye Mezarlığı'nda düzenlenen anmada KESK Tunceli Şubeler Platormu adına basın açıklamasını okuyan Özcan Gürtaş, etkinliği 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediklerini belirtti.
10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde yürüyüşe hazırlanırken ard arda iki ayrı bombanın patladığını ve alandakilerin bombanın hedefi olduğunu anımsattı.
Patlamada 102 insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Gürtaş, şunları kaydetti:
"Ankara katliamda yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 102 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500'e yakın arkadaşımız ise çeşitli biçimlerde yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamanın acısı yüreklerimiz yakamaya devam ediyor. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz her geçen gün daha da büyüyor. Bilinmesini isteriz ki acımız ve hasretimiz kadar öfkemizde taze ver diri duruyor. Patlamanın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi, yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."
Açıklamanın ardından patlamada yaşamını yitiren Deniz Mak'ın ailesi anmaya katılanalara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme