10. Uluslararası Kervansaray Buluşması'na doğru

Battalgazi Belediyesi tarafından '10. Uluslararası Kervansaray Buluşması Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri', 15-25 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Batattagazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde gazetecilere açıklama yaptı.

İlk Kervansaray Buluşması'nı uluslararası ölçekte yaptıklarını anımsatan Gürkan, "1. Uluslararası Kervansaray Buluşması dedik ve Melita’dan Battalgazi'ye Kültür-Sanat-Tarih ve Arkeoloji Günleri diye başladık. Oradaki ilk konuşmamızda bu Kervansaray Buluşması’nın temel amaçlarını sıraladık. Kendi haline terk edilmiş tarihi ve kültürel mirasımızın ayağa kaldırılması konusunda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çektik. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık ve hassasiyetinin artırılmasını sağladık. Dünya çapında bu tarihi eserlerin insanlığın ortak kültürel mirası olduğunu vurguladık." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında Malatya'nın fethinin de ilk kez kutlanacağını aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Eylül ayının ikinci yarısı aynı zamanda Malatya'nın fetih yıl dönümüdür. Bir daha düşman eline geçmemek kaydı ile Malatya Türk İslam hakimiyetinin eline geçmiştir. Bu memleket Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir. Belleğini de hafızasını da kimliğini de tarihini de kültürünü de koruyacak. Kentin bütün değerlerini gelecek kuşaklara aktaracağız. Biz biliyoruz ki şehirlerin erdemli ve faziletli olmasının temel koşulu, şehri, şehrin değerleriyle yönetilmesidir. Şehri yönetirken şehrin hafızasına, kimliğe, kültürüne, tarihine ve geleneğine sahip çıkarak, kimlikli bir şehir oluşturursak, o şehir gerçekten faziletli, erdemli bir şehir olur. Aksi takdirde son günlerde moda deyim çıktı, 'marka şehir'. Bu ifade doğru bir ifade değil. Marka şehir diye bir kavram olmaz. Marka ticari bir materyaldir, alınır satılır. Ama kimlik özeldir. Kişiye, beldeye, şehre, ülkeye ve medeniyete hastır."

10. Uluslararası Kervansaray Buluşması Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri kapsamında çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenecek.

Bakmadan Geçme