11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

Malatya Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Türk ve Suriyeli kız çocuklarına yönelik etkinlik düzenlendi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamından Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte kız çocukları, resim, vazo ve heykel boyama, kum sanatı ve çömlek yaparak doyasıya eğlendi.

Etkinlikte kız çocuklarıyla yakından ilgilenen MalatyaAile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, çocukların iyi bir birey olarak yetişmeleri için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Çocukların yarınların teminatı olduğuna işaret eden Bulut, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, yarınlarımız için son derece önemlidir. Biz biliyoruz ki bugünün kız çocukları yarının mühendisleri, doktorları, avukatları, bilim insanları ve anneleri olacak. İyi bir nesil için kız çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından kız çocukları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'nda bulunan Fotoğraf Makinesi Müzesi ile Oyuncak Müzesi ve Kültür Evi'ni gezdi.

Bakmadan Geçme