15 bin vatandaşa aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi, Muharrem Ayı'nın bolluğu, bereketi ve güzelliklerini vatandaşlarla paylaşma düşüncesi ile toplam 16 camide yaklaşık 15 bin kişiye cuma namazı çıkışı aşure dağıtımı yaptı.Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı...

Yeşilyurt Belediyesi, Muharrem Ayı’nın bolluğu, bereketi ve güzelliklerini vatandaşlarla paylaşma düşüncesi ile toplam 16 camide yaklaşık 15 bin kişiye cuma namazı çıkışı aşure dağıtımı yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla gerçekleştirilen aşure ikramlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Yeşilyurt Belediye teşekkürler ettiler.

Yeşilyurt İlçesinde aşure dağıtımı, Yakınca Merkez Cami, Yeşilkaynak Cami, Hacı Mustafa Saruhan Cami, Hamidiye Çalık Cami, Tecde Merkez Cami, Özsan Sanayi Cami, Mescidi Takva Cami, Yeşiltepe Tektut Cami, Organize Cami, Ahmediye Cami, Melekbaba Özgürtepe Cami, Kiltepe Cami, Hacı Adil Cami, Toki Cami,Sümer Fabrikası Cami ve Köy Hizmetleri Cami’de gerçekleşti. Cuma çıkışı camilerin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar kazanda kaynatılan aşurelerden aldı. Aşure dağıtımı öncesi eller semaya açılarak dualar okundu. Okunan duaların ardından kazanların başına geçen Yeşilyurt Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personeller aşure dağıtımını gerçekleştirdi.

“Aşure gününün bereketini, birlik ve beraberliğini paylaşıyoruz”Muharrem ayının paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Dayanışma, paylaşma, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bu mübarek ayda ortak değerlerimiz arasında müstesna bir yere sahip aşure geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Aşure gününün bereketini, birlik ve beraberliğini düzenlediğimiz etkinlikleri paylaşmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme