1980 Mezunları, Battalgazi'de Tarihi Mekânları Gezdi

Türkiye'nin en eski ve köklü okullarından olan Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunları, Battalgazi ilçesinin tarihi mekânlarının yanı sıra Battalgazi Belediyesi'ni gezdi.

Geziye katılanlar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile ilgili övgü dolu ifadeler kullanarak, “Türkiye'de belediyeciliğin Battalgazi'de yapıldığını yerinde gördük” dediler.

Her yıl Türkiye’nin farklı bir ilinde etkinlik düzenleyen Türkiye’nin en eski ve köklü okullarından olan Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunları, bu yıl Malatya’da bir araya geldi. Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata’nın da eşlik ettiği Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunları, ilk olarak Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü ile Eskimalatya’da bulunan tarihi mekânları gezdi. Ardından da Battalgazi Belediyesi’ni gezen Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunları, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir arayla geldi. Battalgazi Belediyesi fuaye alanında bulunan ve yapılan hizmetlerin maketleri gezen Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunları, Türkiye’de belediyeciliğin Battalgazi ilçesinde yapıldığını yerinde gördüklerini ifade ettiler. Yapılan hizmetler ve Battalgazi ilçesinin tarihi ile ilgili geziye katılanlara bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Battalgazi Anadolu'yu Ana Yurt yapan medeniyetler şehri ve destan şehri diye tabir ediyoruz. Niye medeniyetler merkezi, 9 bin yıllık bir geçmiş tarihi olan ve bu geçmiş tarihinde değişik medeniyetler ve uygarlıkları bünyesinde barındırmış, daha sonra taş devrinden demir devrine geçişi ve ilk devlet hayatı, ilk muhasebe kayırlarının tutulması, demirin silah olarak kullanılması olgusunun medeniyeti burada başlıyor.   Biz geçmiş bin yılların, gelecek yüz yılların belediye başkanı nasıl olunur onun vizyonu içerisindeyiz. Arslantepe’yi ayağı kaldırsın geçmiş 5 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Cafer höyüğü ayağa kaldırırsın geçmiş 9 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Surları ayağa kaldırırsın geçmiş 2 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Selçuklu eserlerini ayağa kaldırırsımız geçmiş bin yılın belediye başkanı olursunuz. Geleceğe güzel eserler bırakırsanız gelecek yüz yılların belediye başkanı olursunuz. Biz, bu sorumluluk içerisinde hareket ediyoruz. Sizler memleketimizin değişik illerinden geldiniz. Tabi güzelliklerin bir kısmı gördünüz, belki bir kısmını görememişsinizdir. Buranın en güzel tarafı bütün tabiat güzelliklerinin yanında, doğal güzelliklerin yanında, coğrafi güzelliklerinin yanında, milli ürünü kayısının yanında insanı çok güzeldir.  Sizleri de Malatya'da, Battalgazi'de görmekten ve ağırlamaktan da büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi. 

Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü 1980 mezunlarından Yusuf Doğan ise, Türkiye’de belediyeciliğin Battalgazi ilçesinde yapıldığına şahit olduklarını kaydederek, “Düşüncelerimiz ilk başta sanki biz, Malatya'yı güneye açılan bir kapı, daha doğrusu doğuya doğru açılan bir kapı, fakat vasat bir şehir olarak görüyorduk. Eskimalatya'yı biraz daha binalarla modern bir hale getirilmiş görüyorduk. Ama ne yazık ki geldik gördük, ne yazık ki derken kötü anlamda değil, iyi anlamda diyorum. Belediye binanızda bir defa şehircilik anlayışını ve belediyenin o koridorlarındaki o tesisleri görünce Türkiye'deki o belediyeciliğin yapılmadığını, Battalgazi'de belediyecilik yapıldığını yerinde gördük. Biz, Türkiye'nin değişik illerinden gelen insanlar olarak öncelikle Battalgazi Belediye başkanı ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme