1997'ye 3 tertipler Ağustos'ta silah altına alınıyor

Malatya Askerlik Şubesinden yapılan açıklamada 1997'e 3 tertip yükümlülerin Ağustos ve Eylül olmak üzere 2 grup halinde silah altına alınacağı belirtildi.

Malatya Askerlik Şubesinden yapılan açıklamada 1997’e 3 tertip yükümlülerin Ağustos ve Eylül olmak üzere 2 grup halinde silah altına alınacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada 1997 doğumlu olan yükümlülerin 3’üncü tertip olarak Ağustos ve Eylül olmak üzere 2 grup halinde askere alınacakları belirtildi. 14 Temmuz’dan itibaren silah altına alınacak olan yükümlülerin sevk edilecekleri eğitim merkezlerinin e-devlet sisteminden açıklandığının belirtilerek isteyenlerin askerlik şubesine gitmeden de e-Devlet sisteminden sevk evrakların alabileceklerini ifade edildi.

Şubeden sevk evraklarını almak isteyenlerin ise yanlarında mutlaka nüfus cüzdanlarını getirmeleri istenirken silah altına alınacak olan yükümlülerden birinci grubun en geç 2 Ağustos, ikinci grubun ise en geç 15 Eylül tarihine kadar sevk evraklarını almaları gerektiği belirtildi.

Sevk evraklarını aldıkları halede birliklerine teslim olmayanların bakaya durumuna düşeceğinin belirtildiği açıklamada bu kişilere ayrıca idari para cezasının da uygulanacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme