200 bin yavru sazan İznik Gölü ile buluştu

İznik Gölü, 200 bin yavru kambur sazan balığı ile buluştu.Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi ortaklığıyla İznik Gölü 200 bin yavru sazan ile buluştu. İznik Şehit Sedat...

İznik Gölü, 200 bin yavru kambur sazan balığı ile buluştu.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi ortaklığıyla İznik Gölü 200 bin yavru sazan ile buluştu. İznik Şehit Sedat Pelit Parkı liman bölgesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Göllerimizdeki balık popülasyonunun daha da artması için büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeler ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Azalan sazan balığının daha da artabilmesi ve özellikle balıkçılık yapan kişilere destek olabilmek amacı ile 3 santimetre büyüklüğe yetişmiş olan 200 bin sazan balıklarını göle saldık. Bu balıklar inşallah yaklaşık 2 yılı bulmadan yenebilecek hale gelecek büyüyecekler ve burada dediğimiz gibi gelir kaynağı olacak” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, "Bu balık türü kısa zamanda büyüyen ve kısa zamanda sofraya gelen bir balık türüdür. İznik Gölü’nün bu özelliklerinin yanı sıra şifa veren bir özelliği de var. İznik Gölü’nün suyunun sodalı olması münasebeti ile insanların cildinde yarayı, bereyi çok kısa sürede geçiren, insanların cildini güzelleştiren bir özelliği var" diye konuştu.

Bakmadan Geçme