29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Malatya Valisi Ali Kaban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kaban, mesajında, aziz Türk milletinin küllerinden doğuşunun ve tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyet'in ilanının 95. yıl dönümünü kutlamanın milletçe gururunu yaşamadıklarını aktardı.

Yedi düvele karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletin, Türk'ün bileğinin bükülemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Kaban, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çeşitli zaman dilimlerinde karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istendiğini, fakat buna rağmen aziz milletimizin ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelindiğini vurguladı.

Şer mihraklarının bütün karanlık planlarının Türk'ün çelik iradesi karşısında yerle bir olmaktan öteye gidemeyeceğinin altını çizen Kaban, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk’ün liderliğinde kanımız ve canımız pahasına kurmuş olduğumuz Cumhuriyet’in bütün unsurlarıyla ilelebet korunması hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bizlere miras bırakılan kutlu vatanın, yıkılmaz Cumhuriyet'in, şanlı al bayrağın manevi yükü hepimizin omuzlarındadır. Bu millet, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri karşılığı vermekten asla imtina etmeyecektir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yad ediyor, saygıdeğer Malatya halkının ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Bakmadan Geçme