4.Yeşilyurt Kitap Yurdu projesinin açılış töreni yapıldı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Yeşilyurt Kitap Yurdu' projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak organizasyonuyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı kapsamında gerçekleşecek ‘4.Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projesi kapsamında davet edilen 30’a yakın yazar okullarda söyleşiler düzenleyip, kitaplarını imzalayacaklar. 10 bine yakın kitabın dağıtımının yapılacağı proje çerçevesinde ‘ Yazar-Halk Buluşmaları’ adı altında programlara devam edilecek.

Malatya’da yüzde 95,25’lik okuma oranıyla ilk sırada yer alan Yeşilyurt’un eğitim açısından daha iyi bir noktaya ulaşmasını sağlamak, kitap okuma alışkanlığını daha küçük yaşlara çekmek maksadıyla 2014 yılında başlatılan ‘Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projesi kapsamında şimdiye kadar 80 yazar ve bu yazarların kaleminden 100 bin kitap öğrencilerle buluşmuştu.

Yeşilyurt Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçedeki okuma alışkanlığının artmasını sağlayan Yeşilyurt Kitap Yurdu projesinin eğitim alanında önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Projenin uygulanma safhasında katkı sunan İlçe Kaymakamlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul idarecilerine teşekkürlerini sunan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitime ciddi önem veriyoruz, kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılamak için eğitim hizmetlerimize yoğunluk veriyoruz. Kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak eğitim, kültürel ve sanatsal hizmetlerimizi toplumun tüm kesimlerine ulaştırma gayretindeyiz. “şeklinde konuştu

Polat, “Eğitim hizmetlerimiz içerisinde farklı bir öneme sahip Yeşilyurt Kitap Yurdu projemiz ile bugüne kadar 80’e yakın yazarı öğrencilerimiz ve halkımızla buluşturduk. 110 bin kitap dağıtımı yaptık. Bu yılda yaklaşık 30 yazarımız okullarda söyleşiler düzenleyip kitaplarını imzalayacaklar. Projemize davet ettiğimiz yazar sayısını her geçen yıl artırıyoruz, bu yıl 30 dedik ama bu sayınında artacağına eminim, gelecek yıl daha fazla yazarı öğrencilerimizle buluşturacağız. Okullardaki etkinliklerde 10 bine yakın kitabın dağıtımını yapacağız. Bu yılla birlikte toplam 110 bin kitabı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız, ne mutlu bize. İlimize davet ettiğimiz misafirlerimizi en güzel şekilde öğrencilerimizle buluşmalarını sağlıyoruz. Bazı yazarlarımız ‘Yazar- Halk Buluşmaları’ etkinliğinde hemşehrimizle bir araya gelecekler. Genç neslin okuması, araştırması ve farklı bilgiler öğrenip kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyoruz”dedi.

İnsanlığa ve geleceğe yatırım yapmayan toplumların kaybetmeye mahkum olduğunu hatırlatan Polat, “Projenin temel mantığı: Yazarlarımızı, akademisyenleri öğrencilerimizle fiilen buluşturmaktır. Öğrencilerimiz yazarlarla bu şekilde karşılıklı soru-cevap şeklinde sohbet etme fırsatı yakalayacak ve istedikleri bilgiye anında ulaşabilecekler. Yerel yönetimler olarak yaşadığımız kentin alt ve üst yapı hizmetleri, imarı başta olmak üzere klasik belediyecilik hizmetlerinden ödün verme lüksüne sahip değiliz, bu alanlarda en güzel hizmetleri sunmak bizim görevimizdir. Ancak, insanlığa, gençliğe ve geleceğe dair bir faaliyetimiz yoksa, sahibi olduğu şehirleri ve ülkeleri yöneten insanlarla ilgili gerekli çalışmayı yapmıyorsanız en önemli yanınızı eksik bırakmış olursunuz. Bu anlayış doğrultusunda Yeşilyurt Kitap Yurdu projesi başta olmak üzere eğitim hizmetlerine öncelik tanıyoruz. Yarınlarımız bugünlerimizden inşallah daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Arslanhan ise ‘Geleceğe Gülümse’ başlığı altında düzenlediği konferansta kariyer planlaması yapan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Deneyimlerini ve edindiği tecrübeleri esprili bir üslupla aktaran Arslanhan, öğrencilerden kişiliklerine sahip çıkmalarını isterken, makam ve mevkiden öte edep, ahlak, onur ve şahsiyetli yaşamın önemli olduğunu hatırlattı.

Öğrencilere başarılı olmanın yolları, ders çalışma metotları ve hayattan mutlu olmak için yapmaları gerekenleri eğlenceli bir üslupla anlatan Arslanhan, kendisini davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ve konferansa yoğun ilgi gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Arslanhan, “Okul yıllarımızda bize sürekli ‘Batı çok ileride biz gerideyiz’ dediler, ‘Niye böyle oluyor, bütün teknolojik gelişmeleri hep batı üretiyor, pazarlıyor, demek ki onların zeka seviyeleri bizden yüksek’ diye düşünürdük. Yurt dışında birçok ülkeye gittim ve incelemelerde bulundum edindiğim deneyim şu ki: Dünyanın en zeki insanları biziz, havadan mı sudan mı, kayısıdan mı bilmiyorum ama Malatyalılar da ekstra zeki. Yeter ki kafamızı biraz fazla çalıştıralım, kısa yoldan başarılı olmanın ötesinde alın terimizi biraz daha fazla dökmeyi tercih edelim. Öğrencilere tavsiyem şudur: Ders kitaplarınızın, soru bankalarınızın ve testlerinizin üzerinde alın teri ve gözyaşınız yoksa başarılı olma şansınız asla yoktur. Hedefsiz insanlarla asla dostluk kurmayın, planlı ve programlı çalışan arkadaşlar edinin. Sizin başarılı olma yolunuzdaki en büyük engel, sizsiniz, içinizdeki kazanma arzularını yeşertin, gün yüzüne çıkartın ve tembel olmayın” diye konuştu.

Arslanhan, internetin gençler arasında kullanımının aşırıya kaçtığını ve doğru kullanılmadığını ifade ederek, gençlerden telefon ve internetten uzak kalmalarını tavsiye etti.

Açılış töreni ve konferansa Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme