6. Sinop Bienali'nin açılışı gerçekleşti

'Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem' temalı Uluslararası Sinop Bienali 'Sinopale6'nın açılışı eski Buzhane Binası'nda yapıldı.Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ün de katıldığı, Avrupa Kültür Derneği tarafından...

"Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem" temalı Uluslararası Sinop Bienali "Sinopale6"nın açılışı eski Buzhane Binası’nda yapıldı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün de katıldığı, Avrupa Kültür Derneği tarafından 2006 yılından beri düzenlenen ve uluslararası kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan bienal kapsamındaki uluslararası serginin açılışı yoğun ilgi ile gerçekleşti.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı açıklamada, ”Sevgili dostlar, öncelikle 6. Bienal için kentimize gelmiş, bu işe gönül vermiş değerli katılımcılara, özellikle yurt dışından ilimize gelmiş değerli katılımcılara, hoş geldiniz diyorum. Umarım güzel bir etkinlik olacak. Umarım hep beraber bu etkinliğin üstesinden geleceğiz. Bu işe gönül veren katılımcılar o kadar kibar arkadaşlarımız ki, herkese çok teşekkür ederim. Bu bienallar böyle devam ediyorsa, biz de her zaman destek oluyoruz olacağız” dedi.Ardından vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti.

Bakmadan Geçme