6 yıldır magnezyum tozuna hasret kaldı

Halter sporu yaptığı dönemlerde Avrupa'da ciddi başarılan elde eden Sibel Altındaş Güneş, 6 yıldır ara verdiği halter sporuna tekrar geri dönmek istiyor. Güneş, 6 yıldır magnezyum tozu kokusuna hasret kaldığını söylüyor.2006 yılında...

Halter sporu yaptığı dönemlerde Avrupa’da ciddi başarılan elde eden Sibel Altındaş Güneş, 6 yıldır ara verdiği halter sporuna tekrar geri dönmek istiyor. Güneş, 6 yıldır magnezyum tozu kokusuna hasret kaldığını söylüyor.

2006 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde profesyonel halter sporuna başlayan Güneş, 2007’de İtalya’da gerçekleşen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında koparmada Avrupa birincisi oldu. 2011 yılında Edirne’nin Keşan ilçesine evlenen Güneş, 6 yıldır evliliği ve ilçedeki halter sporu alt yapısı olmadığı için haltere uzun bir ara verdi. Tekrar halter podyumlarına geri dönmek isteyen Güneş, Edirne merkezde halter sporuna devam etmek istiyor.

“Yarışmaları televizyondan izledim”

Haltere ara verdiği dönemde televizyondan halter yarışmalarını soluksuz izlediğini belirten Güneş, “Ben zirveye bir adım kala ara verdim. Bir adımı daha da ileri götürmek istiyorum. Yaptığım sporla ben büyük başarılar elde ettim. Başarılarıma başarı eklemek istiyorum. 5 yaşında bir oğlum var. Artık o büyüdü. Spora zaman ayırabilirim. Eşim destek oluyor bana. Türkiye adına yurt dışında elimden geleni yapacağım. 6 yıldır spor yapamadım için buruk duygular yaşadım. Evde oturduğum zaman televizyondan halter yarışmalarını izlediğim zaman burukluk yaşadım. ‘Yarışmalarda bende olabilirdim’ diye düşündüm. Olimpiyatlarda sporcu arkadaşlarımı gördüm ve onlarla gurur duydum. Halter yarışmalarını takip ediyorum. Orada olamadığım için burukluk yaşıyorum” dedi.

“Magnezyum tozuna hasret kaldım”Yarışmalarda ve antrenmanlarda ağırlık barından eli kaymaması için ellerine magnezyum tozu sürdüklerini belirten Güneş, “6 yıl boyunca halter sporuna ara verdim. Yarışmalarda elimize magnezyum tozu sürüyorduk elimize bardan kaymasın diye. O kokuyu çok özlüyorum. Hasret kaldım diyebilirim” dedi.

Bakmadan Geçme