95 Yılın İlk Manşetleri Sergisi

Yaptığı çalışmalarla Malatya Basın tarihini ortaya çıkaran Malatya Gazeteciler Cemiyeti “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde Malatya Park Alışveriş Merkezinde “95 Yılın İlk Manşetleri” adlı bir sergi etkinliği düzenliyor. 
Malatya’da ilk gazetenin okuyucu ile buluştuğu 1923 yılından itibaren yayınlanan yerel gazete ve dergilerin ilk sayılarının yer alacağı serginin geçmiş yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi görmesi bekleniyor. Sergiyi hazırlayan ve yerel basın alanında çalışmalar yapan Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya sergiye tüm Malatyalıları beklediklerini söyleyerek sergi ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Bilindiği gibi Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin desteği ile yürüttüğüm yerel basın alanındaki çalışmalar ile ilgili 2015 yılından beri sergiler açıyoruz. Her yıl farklı bir konsept ile açmış olduğumuz sergilerin bu yılki konusu, Malatya’da yayınlanmış olan yerel gazetelerin ilk sayıları ki, 170.000 adetlik yerel gazete koleksiyonumun da en değerli parçaları şüphesiz bu ilk sayılar. Bu sergide 95 yıllık gazetecilik deneyimi bulunan Malatya’da yayınlanan gazetelerin ilk sayılarındaki heyecan ve mutluluğu ziyaretçilerimize hissettirmek istiyor ve 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde herkesi sergimize bekliyoruz.”
KARADUMAN: MALATYA BASIN TARİHİNİ ORTAYA ÇIKARDIK
Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 30 yıllık geçmişiyle Malatya Basınına hizmet verdiğini kaydeden Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman “Nezir Kızılkaya arkadaşımızın çalışmalarıyla Malatya Basın tarihi hem kitap olarak hem de dijital veri olarak günümüze taşıdık. Şimdi 95 yıl içerisinde yayınlanan tüm gazetelerin ilk sayılarının sergileneceği bir sergi açıyoruz. Bu önemli bir çalışmadır, bu nedenle huzurunuzda Nezir Kızılkaya arkadaşımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Malatya Park AVM’de açılacak bu sergimize tüm basın mensuplarını ve ilgilenen vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme