ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasına tepkiler

Malatya'da yerel yöneticilerin de katıldığı protesto gösterisinde ABD Başkanı Trump'ın kararı kınandı, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde oynanan maçta sporcular sahaya Filistin ve Türk bayraklarıyla çıktı
 

Malatya'da ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Kent merkezindeki Emekliler Parkı'nda toplanan ve aralarında kadınlar ile çocukların da bulunduğu grup, Kernek Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyen gruptakiler, sık sık tekbir getirip ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenilmesi gereken bir dönemden geçtiklerini söyledi.

İslam coğrafyasının kan kaybettiğini belirten Çakır, "İslam'ın üzerindeki bu büyük baskının karşısında direnen tek bir güç var, bugün bu meydanda olan sizlerle Türkiye ve Cumhurbaşkanımız var. Bu duruşumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Davamıza inanacağız. İnşallah Kudüs'ün kurtuluşunu hep birlikte göreceğiz." dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve diğer konuşmacılar da ABD'nin kararını kınadı.

Filistin için edilen duanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra alandan ayrıldı.

- Futbolcular Filistin ve Türk bayraklarıyla sahaya çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde oynanan İslahiyespor-HD Kolejspor maçında sporcular, sahaya Filistin ve Türk bayraklarıyla çıktı. 

Atatürk Stadı'nda oynanan maçtan sonra açıklamalarda bulunan İslahiyespor Kulüp Başkanı Osman Yılmaz, ABD ve ve israil’i kınadıklarını belirterek, "Kudüs tüm İslam aleminin başkentidir. Böyle de kalacaktır." diye konuştu.

Seyirciler de maç süresince İsrail aleyhine sloganlar attı.

Bakmadan Geçme