ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı

Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi

 Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi üyeleri, Soykan Meydanı'nda, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla tekbir getirerek,slogan attı.

Şube Başkanı Tayyar Emre, burada yaptığı açıklamada, ABD ile İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın konuyla ilgili açıklamalarını anımsatan Emre, "Kudüs ile ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf, ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır." dedi.

"Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır." diyen Emre, şöyle devam etti:

"Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail'le bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler, izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse 'reel politik' söylemiyle izahat getiremeyecektir. Her Müslüman'ın Kudüs'e olan bağlılığının ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve İsrail’le olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Siyonizmin kuklası Trump ve politika yapıcıları, bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler. Aksi takdirde en az çelik kadar sağlam ve sert bir öfkenin hedefi olacaklardır."

- Gaziantep

Gaziantep'te de Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde 32 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi. 

Ulu Cami önünde toplanan grup adına konuşan Abdullah İnce, İslam coğrafyasının, küresel sömürü düzenin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

İnci, Filistin topraklarının 1948 yılından beri İsrail tarafında işgal altında olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İlk kıblemizin bulunduğu Filistin, büyük İsrail projesi adı altında adım adım işgal edilmiştir. Müslüman semtleri bombalanırken çocuklar, kadınlar, erkekler, masum siviller dünyanın gözü önünde katledilirken bunu yapanları şımarıklıkla ilişkilendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz. İslamın ilk kıblesinde ezanı yasaklayanlar, son olarak da siyonist İsrail tarafından başkent etme cüretinde bulunmuştur. Bir eşkıya ordusuna dik duruşun, bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Filistin tüm İslam aleminin namusudur. Tüm Müslümanlara sesleniyoruz, zulme sessiz kalmayın."

Konuşmaların ardından, tekbir getirip slogan atan grup olaysız dağıldı.

- Kahramanmaraş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen 150 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.  

Ulu Cami Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla tekbir getirerek, slogan attı.

TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Asım Demirdöğen, grup adına yaptığı açıklamada, "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölüm yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump, ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur." dedi.

Daha sonra Abdurrahim Taylan gruba dua ettirdi.

- Şanlıurfa

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'un "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarına" dair açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Çelik, "Kadim bir şehir ve ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Kudüs Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır." dedi.

Bakmadan Geçme