Ağbaba, ''Cumhuriyeti Sonuna Kadar Koruyacağız, Yaşatacağız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında parlamenter demokrasinin önemine vurgu yaptı.

İstanbul’da yapılmak istenen kutlamaları Cumhuriyet kazanımlarına karşı yeni bir hamle olarak değerlendiren Ağbaba, “CHP olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyeti, onun kazanımlarını ve değerlerini koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirterek, Cumhuriyetin tutuculuğa, gericiliğe, ümmetçiliğe karşı çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.

BAZEN ENGELLEMEK, BAZEN İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

AKP Hükümeti’nin 16 yıllık süreçte , Cumhuriyet’in değerlerini teker teker ortadan kaldırmak için, çağdaş, demokratik ve Laik Türkiye’nin geriletilmesi için mücadele verdiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyeti içine sindiremeyen AKP İktidarı  ısrarla Cumhuriyet kutlamalarını bazen engellemeye, bazen itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başkent Ankara'da yapılırken bu yıl ilk kez 3. Havalimanı açılışı bahane edilerek İstanbul’da kutlanmak istenmesini asla kabul etmiyoruz. Bu hamle bile aslında Cumhuriyet'le hesaplaşmanın bir başka adıdır. Cumhuriyet kutlamalarını, 3. Havalimanı açılışı adı altında ezmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 ADINA NE DENİLİRSE DENİLSİN!

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İsmine Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi dedikleri, ancak  halkın ‘tek adamlık’ olarak değerlendirdiği sistem , Türkiye’nin parlamenter demokrasisine darbe vurmak için çaba gösteriyor. Parlamenter sistemi savunmak, demokrasiyi, insan haklarını, eşit yurttaşlığı ve çağdaşlığı savunmak demektir. Bize bu sistemi armağan eden ve bu yıl 95. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri içtenlikle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Bakmadan Geçme