Ağbaba'dan Erdal İnönü İçin Anma Mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdal İnönü İçin Anma Mesajı Yayımladı..

Ağbaba’dan Erdal İnönü İçin Anma Mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdal İnönü’nün dürüst, mütevazi, kibar ve beyefendi kişiliği ile sağcı solcu demeden toplumun her kesiminin saygı duyduğu bir siyasetçi olduğunu belirterek, “Türkiye siyasetinde unutulmaz izler bırakan Erdal İnönü’yü  saygı ve özlemle anıyorum” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin önde gelen bilim insanlarından, SODEP Kurucu Genel Başkanlığı ve SHP Genel Başkanlığı yapan  Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatının 11. yılında yazılı açıklama yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erdal İnönü’nün vefatının 11. Yılında yaptığı yazılı açıklamada, “Erdal İnönü, hem bilim dünyasındaki başarıları hem de Türkiye’nin gördüğü en saygın siyasetçilerden biri olarak halkımızın gönlünde yer almış, değerli bir insandı. Dürüst, mütevazi, kibar ve beyefendi kişiliği ile sağcı solcu demeden toplumun her kesiminin saygı duyduğu bir siyasetçiydi. Türkiye’de sosyal demokrasinin gelişmesi için yoğun çaba sarf eden Erdal İnönü, korkmadan çekinmeden kararlar almasını bilmiş ve daha güzel bir Türkiye hayali ile yılmadan çalışmıştır” ifadelerini kullandı.
SODEP Kurucu Genel Başkanlığı ve SHP Genel Başkanlığı yapan Erdal İnönü’nün mütevazi ve alçakgönüllü kişiliğinin altını çizen Ağbaba,  “Prof. Dr. Erdal İnönü Genel Başkanlık yaparken tüm etkinliklere alışılmışın dışında en erken gelen olur, kimseyi bekletmeyi sevmezdi. Mütevazi kişiliğini siyasete de taşımış ve bekletmeyen, bekleyen bir lider olarak gönüllerde yer etmiş çok değerli bir kişilikti. Erdal İnönü’yü vefatının 11. yılında bir kez daha özlemle ve saygıyla anıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme