Ağbaba'dan İnönü Mesajı

Ağbaba, “İnönü’nün Değerini Bugün Çok Daha İyi Anlıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 44'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba “Adına başkanlık deyip aslında diktatörlük hayallerini hayata geçirmek isteyenleri gördükçe, İsmet İnönü’nün değerini çok daha iyi anlıyoruz. Oturdukları koltukları demokratik Cumhuriyete borçlu olanların, Cumhuriyetin kurucu değerlerine  laf söylemeleri siyasi ahlaksızlıktır”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba açıklamasında  İsmet İnönü’nün , I. Dünya Savaşının ardından Emperyalist  paylaşım savaşlarına karşı  verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte eşsiz kahramanlıklara imza atan,  ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan mimarlardan biri olduğunu belirtti.İnönü’nün Lozan Antlaşmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tüm dünyaya kabul ettirdiğini belirten Ağbaba, İsmet İnönü’nün saygın, dürüst, onurlu bir asker ve devlet adamı olduğunu ifade etti.

OTURDUKLARI KOLTUKLARI CUMHURİYETE BORÇLU OLANLAR

İnönü’nün Cumhuriyetin demokratikleşmesi için, bu yolun kilometre taşlarından olan çok partili sistemin de mimarı olduğunu belirten Veli Ağbaba, “İsmet İnönü dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden eşsiz kişilerden biridir. 1950 seçimlerinden sonra söylediği; “Bu siyasi yenilgi benim en büyük zaferimdir” cümlesi onun demokrasiye ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir. Bugün İnönü’ye diktatör diyenler, onu tek adam ilan edenler, İsmet Paşa’nın çok partili sisteme geçerek Türkiye’yi getirdiği noktayı unutanlardır.Oturdukları koltukları demokratik Cumhuriyete borçlu olanların, Cumhuriyetin kurucularına laf söylemeleri siyasi ahlaksızlıktır.  İnönü’ye laf etmek için birbirleriyle yarışanlar demokratik Cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerdir. Adına başkanlık deyip aslında diktatörlük hayallerini hayata geçirmek isteyenleri gördükçe, İsmet İnönü’nün değerini çok daha iyi anlıyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklamasının sonunda "2'nci Cumhurbaşkanımız, Partimizin unutulmaz genel başkanı, hemşerimiz İsmet İnönü’yü 44'üncü ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme