Akın, ''Hayvancılıkta biz Avrupa'dan iyi yerdeyiz''

Akın,"Hayvancılıkta biz Avrupa'dan iyi yerdeyiz. Bizim mera hayvancılığını arttırmamız lazım"

Türkiye Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Hayvancılıkta biz Avrupa'dan iyi yerdeyiz. Bizim mera hayvancılığını arttırmamız lazım." dedi

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜDKİYEB adına Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Bulgaristan-Türkiye Tarım İş Forumu'na katıldığını belirterek, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi noktasında fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Tarım ve hayvancılıkta uygulanan yöntemlerin verimliliğe etkilerini oradaki yetkililerle görüştüklerini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Bulgaristan daha fazla yağış aldığı için kuraklık sorunları yok. Oradaki meraların ot verimi bizim meralardan daha yüksek. Hayvancılıkta biz Avrupa'dan iyi yerdeyiz. Bizim mera hayvancılığını arttırmamız lazım, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri var. Biz aile işletmelerine daha fazla destek verilmesinden yanayız. Bakanlığımızın da kadın yetiştiricilerin desteklenmesine yönelik çalışmaları var."

Akın ayrıca, aile işletmelerine verilen desteklerin, mera hayvancılığı üretimine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme