Ali'nin Enerji Serüveni Malatya'da Çocuklarla Buluştu

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu bilincini küçük yaşlarda oluşturulması amacıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı 'Ali'nin Enerji Serüveni-2' dergileri, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu bilincini küçük yaşlarda oluşturulması amacıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Ali’nin Enerji Serüveni-2’ dergileri, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine dağıtıldı.
Malatya’dakarne gününde bir sürpriz de Fırat EDAŞ yaptı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın 4. sınıf öğrencileri içinhazırladığı ‘Ali’nin Enerji Serüveni-2’ dergilerini Fırat EDAŞ çalışanları,İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeöğrencilere dağıttı. 
Enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve enerjiyi doğru kullanmayı küçük yaşlarda çocuklarda aşılamak için hazırlanan dergide, araştırma merakıyla adeta bir enerji dedektifi olan Ali'nin maceralı serüvenini anlatmasının yanı sıra Newton, Galilei, İbni Sina, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi önemli bilim adamları da tanıtılıyor.Dergiyi okuyan çocuklarenerji konularındahem önemli bilgiler öğreniyor hem de hayal dünyalarında Ali’nin enerjideki maceralı serüvenine yolculuk yapıyor.
Kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan okullara ulaştırılamayan dergileri, Fırat EDAŞ çalışanları okulların açılmasıyla birlikte miniklere buluşturmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme