Amatör Spor Haftası başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' Malatya'da renkli görüntülerle başladı.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Kernek Meydanından Atatürk Spor Salonu’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Türk Bayrağı, ‘Amatör Spor Haftası’ yazılı pankart ile davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Spor Salonu’nda haftaya ilişkin açılış töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından haftanın önemine ilişkin bir konuşma yapan MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, antrenör ve sporcuların Amatör Spor Haftasını kutladı. Özdemir, 2017-2018 sezonunun Amatör Spor Haftasının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, geleneksel hale getirilen haftanın en güzel şekilde geçmesini temenni etti. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise 9-15 Ekim tarihlerinin Türkiye genelinde Amatör Spor Haftası olarak kutlandığına vurgu yaparak, haftanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Amatörün bir beklentisi yoktur”

Fındıklı, amatör sporun sporların temeli olduğunu ifade ederek, “Spora başlayan herkes hangi yaşta olursa olsun sağlık, sporcu olmak, ileride elit bir spor olmak için başlar ama para için değil sevdiği için, zevk için sporu yapar. Amatörün bir beklentisi yoktur. Amatör demek sevdiği için sevdiği iş yapmak demektir. Karşılığında bir para beklemeyen kişilerdir. Profesyonel sporcular futbol, boks, kick boks, basketbol gibi sporları yapmaktadır. Ama unutmayalım ki tüm dünyanın ilgiyle izlediği bu profesyonel sporcularımızda zamanında amatör sporcuydu. Bütün amatör sporcularımız aslında geleceğin elit sporcuları, geleceğin profesyonel sporcuları olacaktır. Bunun bilincinde olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız her yıl Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile birlikte farkındalık oluşturmak, amatör sporcularımızı aktif etmek, onları kamuoyuna duyurmak, dertlerini ve sıkıntılarını dinlemek, onların sıkıntılarına çare olmak üzere birçok çalıştay ve faaliyetler yapmaktadır” diye konuştu.

Amatör Spor Haftası’nın açılış törenine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Şube Müdürleri, idareciler, amatör spor kulüplerin temsilcileri, antrenör ve sporcular katıldı.

Açılış töreni Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karate, jimnastik ve halk oyunları ekiplerinin coşkulu gösterileriyle tamamlandı.

Bakmadan Geçme