Aralık Ayı Olağan Toplantısını Yaptı

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başkanlığında Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, güzel hizmetlere hep birlikte imza attıklarını söyledi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda yaptı. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ağırlıklı gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, imar ile ilgili bazı maddeleri İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda kabul edilirken, bazıları ertelendi, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.   Battalgazi Belediye Meclisi, daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen Sarıcıoğlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Fidelya Sokağa, Sarıcıoğlu Sokak isminin verilmesi konusunu görüşülerek oy birliği ile kabul etti.

Toplantıda, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde açılmış isimsiz sokaklara Akademi, Kısıklı ve Balcı isimlerinin verilmesi konusu da görüşüldü. Gündem maddesi yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi. Dolamantepe, Yaygın ve Orduzu Mahallesi sınırları içerisinde isimsiz olan birden fazla sokağa isim verilmesi ile ilgili gündem maddesi ise, toplantıda görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Battalgazi Belediye Meclisi, Alacakapı, Toptaş, Karahan, Karabağlar,Serintepe, Meydanbaşı, Bahçelievler ve Dolamantepe mahallelerinin yeni idari sınırlarının tespiti ile ilgili gündem maddesini görüşerek, İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul etti. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Cankoç villalarının bulunduğu bölgenin Bulgurlu Mahallesi’nden ayrılıp, Üniversite Mahallesi ismi ile yeni bir mahalle olarak kurulması konusunu görüştü. Gündem maddesi, İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında, Hacı Abdi Mahallesi’nde bulunan Önal sokağın isminin ‘Şehit Ramazan Sarıkaya Sokağı’, Battalgazi ve Selçuklu mahallesi sınırları içerisinde yeni açılan sokaklara isim verilmesi, Sevildağ, Beydağı, Üzümlü ve Göller mahallelerinin yeni sınırlarının tespiti ile ilgili gündem maddelerin de görüşüldü. Gündem maddesi, oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, ayrıca 2018 mali yılı bütçesinde ödeneği fazla olan harcama kaleminden, ödeneği yetersiz olan harcama kalemine aktarılması ile ilgili gündem maddesi yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi. Battalgazi Belediye Meclisi, Hüseyinbey Mahallesi 3994 ada 6 nolu parseldeki Battalgazi Belediyesi’ne ait tüm hakların Millet Bahçesi kapsamında değerlendirilmek üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilmesi ile ilgili gündem maddesini görüşerek, oy birliği ile kabul etti.

Battalgazi Belediye Meclisi, son olarak Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin çatısına 100 KW gücünde güneş enerjisi santrali yapılması için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi konusunu görüşerek, oy birliği ile kabul etti. Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, güzel hizmetlere imza atıldığını belirterek, “Gerek burada yaptığımız süreç içerisinde gerek Metropol İlçe olmadan zamanlarda bilerek kimseye bir haksızlık yaptığımız kanaatinde değiliz. Bu konuda kimseden en küçük bir şikayet gelmedi. Neticede kim ne kadar haksızlık yaptıysa onun karşılığında hem maddi, hem de manen ödüyor. Ben şimdiye kadarki yaşantımda haksızlık edipte bedelini ödemeyen kimseyi görmedim. Devlet malını alan, fakir fukaranın malına göz diken veya garip gurabanın malına göz diken, onların haklarını gasp edenler ileriki aşamada muhakkak o yapandan çıkıyor. Netice itibariyle bir yerde şerefli görev yapmak lazım. Kimsenin menfaatini gözetmedik, kimseye rant sağlamak için çalışma yapmadık. Doğrusu budur ve biz doğrusunu yaptık. Biz bu zamana sizlerle el ele vererek çok güzel hizmetler yaptık. Türkiye’ye rol model olacak hizmetler yaptık. Sadece bu belediye hizmet binasını gezmek için Türkiye’deki belediyelerden neredeyse gelmeyen kalmadı. Kamu kuruluşlarından gelmeyen insan kalmadı. Rehabilitasyon Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Trafik Park, Çevre Düzenlemeleri, Yeşil Kuşak, Kültür anlamındaki hanlar, hamamlar, kümbetler, türbeler, Kervansaraylar, Kışlalar, Surlar, hepsi de birbirinden güzel hizmetler yapıldı. Bu hizmetlerin hepsinde de değerli meclis üyelerimizin imzaları var. Bu anlamda sizlerle çıktığımız bu kutlu yolda güzel hizmetler yaparak bu işi hep birlikte yaptık. Hepinizin eline yüreğine canına sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde bize destek olan, yanımızda olan gerek bürokratik, gerek siyasi gerekse siz değerli meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

CHP Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Okay Demirhan ise, Başkan Gürkan’a yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, düşünmektir ve şevkle sorunlara odaklanmaktır. Siz bunu çok iyi bir şekilde yaptınız. Ve hiç bir faniye nasip olmayan çok güzel yatırımlar yaptınız. Tabi halk feraset sahibidir. Kimin ne yaptığını biliyor. Tosty'un çok güzel bir sözü var. ‘Öyle horozlar vardır ki öttüğü için güneşin doğduğunu sanır’ Halk kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Projeleriniz takdir ediliyor, takdir edilmenin de yanında, Albert Eınstein güzel bir sözü var. ‘Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarılısın demektir’. Şimdi sizin tüm projeleriniz rol model olmuştur. Şimdi sizin yeni görevinizde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme