Arapgirli üreticiler bilgilendirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Arapgir ilçesinde 2017 yılı kış ve 2018 yılı ilkbahar dönemi Malatya İli Tarımsal Yayım ve Eğitim Programı çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya'da ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla çalışmalar yürüten ve Malatyalı üreticilere çeşitli tür ve cinsten fidan desteğinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü ekiplerince ilçeye bağlı Şağıluşağı, Taşdibek, Tarhan ve Yeşilyayla mahallelerinde muhtarlar, çiftçiler ve hayvan üreticileri ile görüşülerek çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hayvan üreticileri meralar ve yem bitki ekimi, çiftçiler ise toprak işleme, toprak analiz numunesi alma, gübreleme, sulama, budama, hasat etme, depolama, pazarlama, ilkbahar ve sonbahar zirai mücadele yöntemleri konularında ayrıntılı şekilde bilgilendirildi.

Program kapsamında üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme