Ardahan kış turizmine hazırlanıyor

Ardahan kış turizmine hazırlanıyor

Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük ili olan Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'nda yapımına başlanılan ve 6,2 milyon liraya mal olacak 800 kişi taşıma kapasiteli telesiyej hattı ile tesisteki iyileştirme çalışmalarında sona yaklaşıldı
Vali Bilmez, "Var olan kayak tesisimizi en modern teknoloji ile geliştirmeye çalışıyoruz. Tesisteki telesiyej hattı inşallah saatte 800 kişiyi taşıyıp yolcularını yaklaşık 10-15 dakikada zirveye ulaştıracak. Ardahanlıları kayakta güzel günler bekliyor. Bu çalışmamızla sadece Ardahan'a değil bölgemize hitap etmiş olacağız"

Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük ili olan Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'nda yapımına başlanılan ve 6,2 milyon liraya mal olacak 800 kişi taşıma kapasiteli telesiyej hattı ile tesisteki iyileştirme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.
Ardahan'ın Yalnızçam Dağı'nda yer alan kayak tesisindeki iyileştirme çalışmaları ile Avrupa Birliği (AB) desteğinde bu yıl yapımına başlanılan 3 kilometrelik modern telesiyej hattının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.
Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, tesiste incelemelerde bulundu.
Bilmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu projenin örnek olduğunu ifade etti.
Bu yatırım ile bölgenin cazibe merkezi haline geleceğine inandıklarını belirten Bilmez, şunları kaydetti:
"Var olan kayak tesisimizi en modern teknoloji ile geliştirmeye çalışıyoruz. Tesisteki telesiyej hattı inşallah saatte 800 kişiyi taşıyıp yolcularını yaklaşık 10-15 dakikada zirveye ulaştıracak. Ardahanlıları kayakta güzel günler bekliyor. Bu çalışmamızla sadece Ardahan'a değil bölgemize hitap etmiş olacağız."
Atalay da uzun yıllardır bu anı beklediklerini belirterek, "Bu projeyle kışın, karın ceremesini gelire dönüştürmüş olacağız, yaz turizminin yanında kış turizmini yapacağız. Çünkü kış turizmi dünyada artan bir trend. Kar çilesinden avantajlar elde etmiş olacağız. İl Özel İdarenin bu konuda önemli katkısı oldu. İnsanlarımızı, kışın çilesini hafifletmek için kayağa davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
Bilmez ve Atalay, ardından telesiyej hattında çalışanlar ile sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

Bakmadan Geçme