Arguvan-Arapgir Grup Yolu Asfaltlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Arguvan'ı Arapkir'e bağlayan grup yolunun Arguvan bölümünde asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Toplam uzunluğu 16.5 kilometre olan ve 10 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yolunun Arapkir bölümünü geçtiğimiz yıl asfaltlayan Büyükşehir bu yılda 10 kilometrelik Arguvan bölümünü asfaltlıyor. 

3 kilometrelik bölümü asfaltlanan yol Arguvan’ın Karahöyük, Kuyudere, Ermişli, Çakırsu, Ormansırtı, Demere ve Dolaylı, Arapkir ilçesinin ise Konducak, Meşeli ve Sipahiuşağı mahallelerinin ulaşımını sağlıyor. 

Geçtiğimiz yıl yolda genişletme ve altyapı çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi grup yolunu 3 metre’den 9 metre genişliğine çıkarmıştı. Birinci kat asfaltı atılan yolda gelecek yılda asfalt çalışmaları devam edecek. 

Uzun yıllardır beklediğimiz hizmeti aldık

Yapılan asfalt çalışmalarını değerlendiren bölge halkı, uzun yıllardır bekledikleri hizmetleri almanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Yolun çok dar ve sorunlu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Grup yolumuz bölgenin en önemli yoluydu. En son 1990’lı yıllarda asfaltlanan yolu, Büyükşehir Belediyemiz standartlara uygun hale getiriyor. Yolun Arapgir bölümü geçen yıllarda asfaltlanmıştı. Arguvan bölümü ise çok dardı. Büyükşehir burada genişletme çalışmaları yaptı. 2 araç artık karşılıklı rahat gidip-gelebiliyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme