Arguvan Chp'de Mevcut Başkan Ulaş Çopur Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan İlçe Başkanlığı 29 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan İlçe kongresi öncesinde mevcut başkan Ulaş Çopur adaylığını açıkladı.

Arguvan Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen kahvaltılı açıklaması ile adaylığını tekrar açıklayan Ulaş Çopur yaptığı konuşmada “28 Kasım 2015’de ilçe kongresi ile aldığım İlçe Başkanlığı görevini bugüne kadar layıkıyla yürütmeye çalıştım. Siyaset bana ne verecek düşüncesiyle değil, ben topluma ne vereceğim düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. 2 yıl içerisinde partimizi bir adım ileriye taşımak için çalıştık. Ayrıştırıcı değil birleştirici olduk. Bugüne kadar yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimi, sizlerin de desteğiyle yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte devam kararı aldık.” dedi.

İlçe Başkanı Ulaş Çopur “Bugün burada gerek sosyal medya üzerinden gerek farklı yollarla bizi karalama politikası güden farklı amaçları olan kişilerin söylemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben ve yönetimim delegelerimizi seçerken, üye sayımızın yüksek olduğu bölgelerde sandık kurup seçim yaptık. Üye sayımızın az olduğu bölgelerde ise partimizin etkinliklerine katılan, her türlü desteği sunan, fedakârlıkta bulunan üyelerimizi delege olarak belirledik. Üyelerimizin olmadığı yerde ise yine aynı düşünce ile delege ataması yaptık. Bahse konu olan 4 mahallemizde delege artımı ise Genel Merkezin yapmış olduğu düzenleme ile gerçekleşti. Burada herhangi bir usulsüz uygulama yapılmamıştır. Partimize küsenleri barıştırmak gibi bir söylem var; sevgili partililerimiz bana küsebilirsiniz, kırılabilirsiniz, ancak partimize küsemezsiniz, sırtınızı dönemezsiniz. Bu hiçbir partiliye yakışmaz. Bu anlayış ile hareket edeni partili göremeyiz. Zira geçtiğimiz referandum sürecinde geçmişte partimize hizmet veren ilçe başkanlarını, belediye başkanlarını, il ve ilçe meclis üyelerini, yöneticilerini arayıp davetlerde bulunduk. Katılanda oldu, katılmayanda oldu. Seçim komiteleri oluşturarak mahallelerimizde çalışmalar yaptık. Davetlerimize icabet eden herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan eleştiriler ile ilgili de konuşan Ulaş Çopur “Bizim belediye ile olan ilişkilerimiz. Belediye Başkanımızın yanındayız, yaptığı çalışmaları da takdir ile karşılıyoruz. İlçe teşkilatımıza araç-gereç noktasında desteklerini hiç esirgemeyen başkanımız, bir de vatandaşlarımızın sorunların çözümü için sorunun takipçisi oluyor. Yönetimiz, Belediye Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve partililerimiz ile bugüne kadar hep uyum içerisinde olduk, uyum içerisinde de çalışmaya devam ettik.” dedi.

29 Kasım Çarşamba günü saat:10.00’da Belediye Toplantı Salonunda yapılacak İlçe Kongresine davette bulanan İlçe Başkanı Ulaş Çopur “Buraya gelen siz değerli Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laik ve demokrat yol arkadaşlarıma teşekkür eder, aday olan arkadaşımıza başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise Cumhuriyet Halk Partimize fayda sağlayacak, yarar sağlayacak herkesin başımızın üstünde yeri var dedi.

Başkan Kızıldaş “Partimizi yıpratarak, karalayarak hep gündemde kalmak isteyen kişilerin tekrardan partiden nemalanmak istemesi ise hem düşündürdü hem de söyleyene değil söyletene bak dedirtti. Bu parti kimsenin babasının malı değil, partimizin oyunu nasıl arttırabiliriz diye çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Kızıldaş “Partimizin etkinliklerine katılıp katılmadıkları da kongre öncesi delegelerimiz ve partililerimiz tarafından gözetilecektir. Partililik sürekliliği getirir. Kongreden kongreye partili olmak yetmiyor. Bizim partililerimiz kendilerine yapılan yanlışı ve hataları affederler ama partimize yanlış yapanları asla affetmezler.” ifadelerini kullandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş  son olarak İlçe Kongresine herkesi davet ederken her iki adaya da başarılar dileyerek adil ve seviyeli bir seçim olması temennisin de bulundu.

Toplantıya; CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Başkan Yardımcısı Übeyit Öksüz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, Murat Yıldız,  muhtarlar, partililer ve çok sayıda delege katıldı.

Bakmadan Geçme