Aşırı el ve koltuk altı terlemelerine son

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Tayfun Kermenli, el ve koltuk altı bölgesinde normal insanlara göre aşırı terleme olan veya yüz kızarması şikayeti olan hastaların bu problemlerini 45 dakika süren ameliyatla çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr.Tayfun Kermenli, el ve koltuk altı terlemeleri hakkında bilgi verdi. Normal hastalardan farklı olarak el ve koltuk altı terlemelerinin hastalarda hem psikolojik sorun oluşturduğunu hem de hayat kalitesini ciddi anlamda düşürdüğünü belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Tayfun Kermenli, “Bazı insanlarda hormonal düzenin bozulması ile beraber el ve koltuk altı terlemesi normal insanlara göre aşırı olmaktadır. Göğüs cerrahisi olarak bu hastaların el ve koltuk altı terlemelerini yaklaşık 45 dakika süren ameliyatla her iki koltuk altından yapılan küçük insizyonlar sayesinde çözüme kavuşturuyoruz. Ameliyat sonrasında hastaların hem el hem de koltuk altı terlemesi tamamen geçmektedir" dedi.
Aynı zamanda yüz kızarması ve terlemesi için de ameliyat yapıldığını aktaran Kermenli, "Ameliyattan önce hastalara bazı kan tahlilleri yapılıyor. Bu kan tahlilleri sonucunda herhangi bir organik bozukluk saptanmazsa hastalara ETS klips ameliyatını öneriyoruz. Videotorakoskopi tekniği ile yapılan bu ameliyat sonrasında hastalar ertesi gün normal yaşamlarına devam edebiliyor" diye konuştu.

Bakmadan Geçme