Atatürk Kız Anadolu Lisesi, Yeni Binalarında Eğitim-Öğretime Başladı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi alanında kalan ve yeni Hizmet Binası’na taşınan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’ni gezdi. Başkan Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin öğrencilere, öğretmenlere ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş ve bazı birim müdürleri ile birlikte TESKOMB’un katkıları ile Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yeni hizmet binasını gezerek, eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilere ve öğretmenlere hem okulun, hem de eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı olması temennisinde bulundu. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin Malatya’nın akciğeri niteliğinde olacak olan Yeşil Kuşak Projesi içerisinde kaldığını ve depreme dayanıksız olan bu okulun yerine Selçuklu Mahallesi’nde 24 derslikli modern bir bina yapılarak, hizmete sunulduğunu söyledi. Başkan Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına yeni binalarında başladığını kaydederek, “Bugün eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıcı. İkinci dönemin başlangıcında belediyemiz ve TESKOMB tarafından yaptırılmış olan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’ne gelip hem başarısını kutlamak, hem de yeni taşınmış olmaları hasebiyle de müdire hanıma ve değerli öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunmak için geldik. Tabi bu binanın yapılmasında Battalgazi Belediyemiz olsun, TESKOMB olsun, TESKOMB’u buraya yönlendirmesi noktasında değerli bakanımız sıyın Bülent Tüfenkci olsun büyük emekleri vardır. Burada emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenci ve sayın valilerimize, Milli Eğitim Müdürümüze değerli okul müdürümüz ve öğretmenlerine ve bu konuda bizimle paydaş olarak çalışan TESKOMB’un değerli Genel Başkanı Abdulkadir beye ve Malatya’da ki TESKOMB’u temsil eden sayın Ali Evren beye, belediyemiz çalışanlarına ve okulu yapan müellif firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun da Malatya eğitim ve öğretimine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, Malatya’ya çok güzel ve modern bir okul kazandırıldığını ifade ederek, “Değerli Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beyin dediği gibi başta sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, Battalgazi Belediye Başkanımıza ve TESKOMB Genel Başkanı sayın Abdulkadir beye teşekkür ediyorum. Biz bir vesile olduk. Bu okulumuz meydana geldi. Ülkemize, Malatyamıza, burada eğitim görecek yavrularımıza hayırlı olsun. Okul müdürümüze de nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi açılması dolayısıyla burayı ziyaret ettik. Çok mutlu oldum. Bu tür okulların diğer illere de yapılmasını temenni ediyorum. Mesleki teşkilat olarak da okulumuzun her yönüyle bundan sonra da ilgilenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Atatürk Kız Anadolu Lisesi Müdürü Ulviye Işık’ta, “Okulumuz 1970 yılında Kanal Boyundaki yerinde eğitim öğretime başlamıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle yeni binasında hizmet vermeye devam edecek. Yeni binamızı bize kazandıran TESKOMB’a, Battalgazi Belediyesine, Milli Eğitim ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım yeni başarılara, yeni başlangıçlara vesile olur. Okulumuz 58 öğretmen, 665 öğrencisiyle eğitim öğretime devam etmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme