Atlas Dergisi Özel Malatya Sayısı

Üniversitemiz, Fırat Kalkınma Ajansı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, STK'lar özel sektör ve şehrimizin tüm dinamikleriyle ortak çalışmalar sergilenmektedir.

İlimizin kadim kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri ile gastronomideki zenginliğinin en iyi şekilde değerlendirilerek yurt içi ve yurt dışında tanıtımı amacıyla başta Valiliğimiz olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, Merkez İlçe ve diğer ilçe Belediyelerimiz, Üniversitemiz, Fırat Kalkınma Ajansı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, STK’lar özel sektör ve şehrimizin tüm dinamikleriyle ortak çalışmalar sergilenmektedir.
Bu çalışmalar neticesinde tanıtımda iki önemli unsur öne çıkarılarak ilimizi yurt içi ve yurt dışında tanıtma faaliyetleri düzenlenecektir.
Bu düşünceler çerçevesinde ilimizin kadim tarihinde önemli yeri bulunan Arslantepe Ören yeri ve Yöresel Yemek Kültürümüz tanıtımdaki en önemli iki ana başlık olarak yer alacaktır.
Başlatılan bu tanıtım faaliyetleri çerçevesinde ülkemizin en önemli Aylık Coğrafya, Turizm, Keşif Dergilerinden ATLAS Dergisinin 25. Yıl Nisan ayı özel sayısında “Yedi Kültür Yedi Medeniyet Malatya” başlığıyla 2 sayfalık tanıtım makalesine yer verilmiştir.
Özel sayısı olması nedeniyle 30 000 tirajlı olarak basılan dergide Arslantepe ve İlimizin, köftelerden ve fırın yemeklerinden oluşan Yemek Kültürüne yer verildi.
 

Bakmadan Geçme