Avşar, ''Vagon Onarım Fabrikası Kayısı Lisanslı Deposu Olmalıdır''

MHP Malatya İl Başkanı Avşar, "Lisanslı depoya getirilecek ürüne, devlet desteği ile bir ürün senedi verilecek ve köylü bu ürün senedini istediği bankada bozdurarak daha fazla gelir elde edecek"

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, "Lisanslı depoya getirilecek ürüne, devlet desteği ile bir ürün senedi verilecek ve köylü bu ürün senedini istediği bankada bozdurarak daha fazla gelir elde edecek." dedi.

Parti binasında açıklamada bulunan Avşar, kentte atıl durumda bulunan vagon onarım fabrikasının kuru kayısı için lisanslı depoya dönüştürülebileceğini belirterek, fabrikanın arsasıyla beraber lojistik merkez olarak da kullanılabileceğini söyledi.

 Lisanslı depoculuğun Malatya kayısısına değer katacağını, üreticinin ürününü erken satmasını engelleyeceğini aktaran Avşar, şöyle konuştu:

"Lisanslı depoya getirilecek ürüne devlet desteği ile bir ürün senedi verilecek ve köylü bu ürün senedini istediği bankada bozdurarak daha fazla gelir elde edecek. Bu çalışmayla kentte tekelci konumda olan bazı kayısıcıların rantı da daha az seviyeye inecek. Kayısının yurt içinde ve yurt dışında daha kaliteli ve uzun ömürlü pazarlaması da sağlanacak. Çiftçinin ürün hasadından hemen sonra ürününü saklayabileceği bir yer olmadığından acil satmak zorunda kalması sebebiyle köylülerin kayısısını daha düşük fiyata satmasının önüne de geçmiş olacak." 

Avşar, lisanslı depoculuğun hayata geçmesiyle kuru kayısıda fiyat istikrarının sağlanacağını ve kayısının hak ettiği değeri bulacağını anlattı.

Bakmadan Geçme