'Baba Ben Geldim' tiyatro oyunu Hakkari'de sahneledi

Mersin’den gelen Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu "Baba Ben Geldim" adlı tiyatro oyununu Hakkari’de sahneledi.

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği organizatörlüğünde Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu, Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Baro Başkanı Zeydin Kaya ve vatandaşlar izledi.

Ümmiye Koçak’ın yazıp yönettiği oyunda, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için köyden şehre göçen bir ailenin yaşam mücadelesi anlatıldı.

Oyunun sonunda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, kentte neredeyse her hafta bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Toprak, şunları aktardı:

"Beraber olmak bir sanat eserini izlemek hepimiz için bir mutluluk vesilesi. Hayatımıza da bir değişiklik geliyor. Bugün ki misafirlerimiz de çok farklı bir ekip. Bu kardeşlerimiz şu anda Mersin’in Arslanköyü’nde hayatlarını devam ettiriyorlar. Köy hayatı içerisinde bir taraftan çiftçilik yapıyorlar, bir taraftan da Türkiye’nin hatta yurt dışında birçok ülkenin şehirlerini gezerek tiyatro gösterileri sergiliyorlar. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edilmiş. O vesileyle de bu tarihe yakın bir günde Hakkari’yi de ziyaret etti. Ümmiye Koçak’a ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum." 

Toprak, Ümmiye Koçak ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi Filiz Yaldız’a ziyaret anısına plaket takdim etti. 

Bakmadan Geçme