Bakan Tüfenkçi Açılışa Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da Bir Takım Ziyaret ve Açılışlara Katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "2019'da sizlerin de desteğiyle geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde son engelleri de bürokratik engelleri de kaldırarak, yolumuza devam edeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Siz hizmet yapmazsanız, sadece Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek, CHP iktidarını umut ederseniz şayet, bu millet sizin o umutlarınızı sandığa gömer"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2019'da sizlerin de desteğiyle geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde son engelleri de bürokratik engelleri de kaldırarak, yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilyurt Mahallesi'ndeki "Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi"nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, açılacak merkez sayesinde kentteki engelliler için çok geniş imkanların sunulacağını belirtti.

Her alanda üretilen politikaların insan odaklı olmasının önem arz ettiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulduğu zaman bütün hizmetlerin tamamında insanı öncelediklerini anımsattı.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese ulaşmaya, hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Bakan Tüfenkci, "Kimileri tarafından çok ciddi şekilde eleştirildik. Fakir fukaraya sahip çıkmamızı eleştirdiler. Onlara oy için sahip çıkıyorsunuz dediler. Oysa biz inancımız gereği, medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluk gereği biz o insanlarımıza da dezavantajlı gruplarımıza da hep sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti'nin iktidara gelmeden önce, engelli istihdam sayılarıyla şu anki rakamların arasında çok büyük oranlar olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci, engelli bireyleri sadece istihdam etmediklerini aynı zamanda kendi işlerini kurmaları için ciddi destekler verdiklerini anlattı.

Gelecek yılki bütçede engellilerin bakımı, eğitimi ve engelli girişimcilerin desteklenmesi için 14 milyar 68 milyonluk bir kaynağın ayrıldığını belirten Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarları olarak baktığınız zaman hep engelleri aşa aşa geçtik. Netice itibarıyla biz engelsiz bir Türkiye oluşturma adına, daha fazla demokrasinin, hürriyetin olduğu bir Türkiye oluşturma adına bu engelleri yıkarak geldik. Bugün daha fazla demokrasinin ve hukukun olduğu bir Türkiye'yi yakaladık. İşimiz bitti mi? Daha bitmedi. 2019'da sizlerin de desteğiyle geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde son engelleri de bürokratik engelleri de kaldırarak, yolumuza devam edeceğiz."

Bazılarının dezavantajlı gruplar, engelli bireyler, mazlum ve mağdurların üzerinden kirli propaganda yaptığını aktaran Tüfenkci, sadece Malatya ve Türkiye'deki mazlumlar için değil, kendilerine sığınan mazlum ve mağdurlara da kucak açtıklarını ifade etti.

Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birileri diyor ki Suriyeli kardeşlerimize harcanan paraları Türkiye'deki dezavantajlı guruplardan kesiyorlar. Asla ve asla böyle bir şey yok. Bunu defaatle hükümet üyesi olarak ifade ediyorum. Biz Suriyelilere ayırdığımız ve onları entegre etme noktasındaki gayretimiz tamamen insani ve vicdanidir." 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise merkezin yapımında emeği geçenleri kutladı.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle sosyal devletin vücut bulduğunu vurgulayan Çalık, milletin verdiği destekle sosyal politika alanında reform yaptıklarına işaret etti.

Tekirdağ'ı ziyaret ettiğini, oranın da büyükşehir belediyesi olduğunu, belediye başkanının ise CHP'den seçildiğini aktardı.

Malatyalılar'ın Tekirdağ'ı ziyaret etmesi ve oradaki eksiklikleri görmesi gerektiğini bildiren Çalık, şunları söyledi:

"Aydoğdu Mahallesi'ne gittim. Bırakın stabilize, asfaltı yol, tamamen çamurlar içinde. Aydoğdu Mahallesi'nin bağlı olduğu yer Süleymanpaşa ilçesi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı hadsiz adam, yapmış olduğu konuşmayla Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi yapamadığı hizmetleri örtmek için kullanmış olduğu tabirlerdir. Yine aynı mekanda bizim ziyaretimizden sonra haddini bilmez CHP'li bir milletvekili açıklama yapıyor. Bu millet size haddinizi bildirir. Siz hizmet yapmazsanız, sadece Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek, CHP iktidarını umut ederseniz şayet, bu millet sizin o umutlarınızı sandığa gömer."

Bakmadan Geçme