Bakan Tüfenkci, Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Hükümetimiz kamu yatırımlarını, ülkemizin rekabet gücünü artırma, büyüme ve istihdamı destekleme, bölgeler arasında gelişmişlik farkını azaltma noktasında önemli bir araç olarak görmektedir"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hükümetimiz kamu yatırımlarını, ülkemizin rekabet gücünü artırma, büyüme ve istihdamı destekleme, bölgeler arasında gelişmişlik farkını azaltma noktasında önemli bir araç olarak görmektedir." dedi.

Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesinin Soykan Meydanı'ndaki 'Yüz Yıllık Yalnızlık Mescid-i Aksa" isimli fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Kudüs'ün insanlık için çok önemli olduğu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından millette bir hassasiyet oluştuğunu anımsatan Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde İslam alemi ile tüm dünyanın vicdanının harekete geçtiğini vurguladı.

Daha sonra Birleşmiş Milletlerde bir karar alındığını dile getiren Tüfenkci, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmayacağı noktasındaki kararlı duruş ve orada yıllarca yaşayan insanlarımızın, ümmetin çekmiş olduğu acılar, ızdıraplar ve o yaşantının getirmiş olduğu sıkıntıların resmedilmesi, dile getirilmesi ve bu noktada hassasiyet uygulanması noktasında önemli bir sergi." diye konuştu.

- Tüm şehirler birbirleriyle yarışıyor

Bakan Tüfenkci daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından Battalgazi ilçesinde yaptırılacak, 17,4 milyon lira maliyetli 33 kilometrelik 'Doğu Kollektörü Hattı'nın temel atma törenine katıldı.

Tüfenkci burada da altyapı yatırımlarının belediyeler için riskli yatırımlar olarak görüldüğünü, bütün belediyelerin bu konuda tereddüt yaşadıklarını söyledi.

Bir şehrin gelişmesi ve büyümesi için altyapı yatırımların son derece önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, modern, yaşanılabilir şehirler inşa etmek isteyenlerin de mutlaka altyapı yapması gerektiğini belirtti.

Şehirlerin kalkınma konusunda artık birbirleriyle yarıştığını dile getiren Bakan Tüfenkci, "81 ilimiz daha fazla yatırım çekebilmek, geliştirebilmek adına inanın birbirleriyle yarışıyor. Konya Kayseri ile Gaziantep İzmit ile, İzmir, İstanbul, Ankara bütün 81 il benim ilime daha fazla yatırım gelsin istiyor." dedi.

Cazibe Merkezleri Programı'nın işler hale geldiğini belirten Tüfenkci, şehirleri büyütmek istediklerini, kentlerin sağlıklı büyümesi için planların yapıldığını söyledi. Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz, valiliklerimiz, hükümetimiz, bakanlıklarımızla birlikte kentlerimizi büyütmek istiyoruz. Tabii bu büyümenin sağlıklı, huzurlu bir şekilde olması, güvenli liman olması hep beraber burada bulunan bütün kurumlarımızın, vatandaşlarımızın ortak paydası olması gerekir. Hükümetimiz kamu yatırımlarını, ülkemizin rekabet gücünü artırma, büyüme ve istihdamı destekleme, bölgeler arasında gelişmişlik farkını azaltma noktasında önemli bir araç olarak görmektedir. Bu anlamıyla da teşviklerimizi buna göre dizayn etmekteyiz. 2018 yılını, yatırım ödeneklerini bir önceki başlangıç ödeneğine göre yüzde 10 artırarak ve yatırım yılı olarak görmek istiyoruz, yatırımlarımızı buna göre veriyoruz." 

Bakmadan Geçme