Bakan Tüfenkçi, 'Millet onlara gerekli dersi verecek'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, '24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamasını kimler yapacak kararını sizler vereceksiniz.

16 yıllık bilgi, birikimi ve tecrübesi olan, yollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, üniversitelerle, hastanelerle yaptıkları ortada olan bir lidere mi yoksa iş başına geldiklerinde Kanal İstanbul, yerli otomobil projesi de dahil olmak üzere 'Bunları durduracağız, bunlar boş' diyen vizyon sahibi olmayan liderlere mi işi teslim edeceğiz, 24 Haziran'da buna karar vereceğiz" dedi. 

Bakan Tüfenkci, 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. 

Tüfenkci, seçim çalışmaları kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Selahattin Barış Palandöken ile Fırat Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

"24 HAZİRAN'DA BUNLARA DERSLERİNİ VERECEKSİNİZ"
24 Haziran'da Türkiye'nin geleceği için tarihi bir oylamanın yapılacağını ifade eden Bakan Tüfenkci, konuşmasında şunları söyledi: "Bir anlamda çocuklarımızın, geçlerimizin, yarınlarımızın oylamasını yapacağız. Bir yandan terörle mücadeledeki başarıyı taçlandırmak, Türkiye'de terörün kökünü kazımak adına 24 Haziran'da devam mı, tamam mı diyeceğimiz bunun kararını sizler vereceksiniz. Bir yandan ekonomiyi büyütme adına; 'Türkiye daha fazla büyüsün, Türkiye'de daha fazla iş, aş olsun' diyorsanız 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti' diyeceksiniz. Eğer siz, Afrin'e, Cerablus'a, Kandil'e girerken milletinden başka kimseden izin almayan bir lider olsun istiyorsanız 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti' diyeceksiniz."

Bakan Tüfenkci, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarını eleştirerek, "Onlar, 'Yerli otomobilde neymiş, biz işbaşına gelirsek hemen bu projeyi durduracağız. Kanal İstanbul'da neymiş, biz işbaşına gelirsek bunu durduracağız' diyorlar. Gezicilerde böyle diyordu. '3.Havalimanını durdurun, Marmaray'ı, Avrasya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü durdurun' diyorlardı ama onların gücü yetmedi. Millet onlara gerekli dersi verdi. 24 Haziran'da da sizler bu dersi vereceksiniz" diye konuştu. 

"AK PARTİ, MALATYA'YA BİRÇOK YATIRIM YAPTI"
AK Parti'nin Malatya'ya birçok yatırım yaptığını kaydeden Tüfenkci, "Türkiye'de vizyon sahibi, birikim, erdem sahibi, cesaret sahibi, irade sahibi bir lider istiyorsanız, 24 Haziran'da 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti' diyeceksiniz. Lider bir Türkiye, bölgesinde lider, dünyada lider bir Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında bir Türkiye olsun istiyorsanız 24 Haziran'da 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti' diyeceksiniz. Türkiye'nin her yıl yüzde 7 civarında büyümesini istiyorsanız, işsizlik sorunu biter diyorsanız 'Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti' diyeceksiniz. Birileri, 'Malatya'da AK Partililer ne yapmış?' diyor. Malatya'da Karaciğer Hastanesini kim yaptı? Türkiye'nin tek, dünyanın ikinci karaciğer merkezini AK Parti yaptı. Yanına da Türkiye ve bölgenin en önemli kanser merkezini Onkoloji Hastanesi'ni AK Parti yapıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesini AK Parti yaptı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni, Fizik Tedavi Hastanesi'ni, Battalgazi'ye Devlet Hastanesi'ni AK Parti yapıyor" ifadelerini kullandı. 

"AK PARTİ HİZMET HAREKATIDIR"
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Selahattin Barış Palandöken ise 24 Haziran'a kısa bir süre kaldığını anımsatarak, "Bürokratik vesayetlerin bittiği, IMF gibi kuruluşların siyasi irade üzerindeki baskılarının kalkacağı; ülkemizin bekası, geleceği için önemli bir seçim sürecine gireceğiz. 24 Haziran'da oylarımızı ya baş ustaya vereceğiz ya da çırak dahi olamamışlara vereceğiz. Bir cumhurbaşkanı adayı var, 1989 yılında bir dershaneye ortak oluyor. İşe aldığı öğretmenleri sigortasız çalıştırıyor. Dershane batınca da tazminatlarını ödeyemiyor. İnceleme başlatılıyor ve ceza kesiliyor. Dershanedeki ortağı, bu işler bittikten sonra Yalova'ya il başkanı yapıyor, kendisi de milletvekili oluyor. Ortağının oğlunu milletvekili danışmanı yapıyor. 24 Haziran seçimlerinde kendisi cumhurbaşkanı adayı oluyor, danışmanını Yalova birinci sıra milletvekili adayı yapıyor. Bu nedir? Biz bunlara mı oyları vereceğiz? Ülkenin yönetimini bunlara mı teslim edeceğiz? Benim hemşerilerim bunlara mı teslim edecek, etmeyeceksiniz. 'Projen var mı?' diyorsunuz, 'Büyük projelerim var, yıkacağım' diyor. Adamın projesi var, yıkmak. Arkadaş bir tane hizmet, proje söyle. Arkadaş senin memleketten haberin yok. Bunlar yalan, iftira siyasetini iyi yapıyor. Bir cumhurbaşkanımız var ileriyi gören. Bunlar tutturmuş, 'Yıkacağım, apolet sökeceğim.' Sana o apoleti söktürürler mi? sen askerliğini yaptın mı? Bu Mehmetçiğin üzerindeki apoleti benim Malatyalım söktürür mü? Hizmetlere laf söylüyor. Emekli ağabeylerimin cep telefonlarına mesaj geldi, emekli ikramiyesi aldı. Bunu AK Parti yaptı. AK Parti, hizmet harekatıdır" dedi. 

MOTAŞ ŞOFÖRLERİ İLE İLK VARDİYA ÖNCESİ KAHVALTI YAPTI
Bakan Tüfenkci, "Yaptıkları ortada olan bir lidere mi yoksa iş başına geldiklerinde Kanal İstanbul ve yerli otomobil projesi de dahil olmak üzere 'Bunları durduracağız, bunlar boş' diyen vizyon sahibi olmayan liderlere mi işi teslim edeceğiz, 24 Haziran'da buna karar vereceğiz" dedi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) otobüs garajına sabah erken saatlerde gelerek ilk vardiyaya çıkacak sürücülerle kahvaltı yaptı.

Sürücülerle sohbet eden ve onların önerilerini dinleyen Bakan Tüfenkci, ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında MOTAŞ'ın otobüslerle milli iradeye sahip çıkma adına milleti meydanlara taşıdığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz'da ilk defa ülkenin sivil direniş gösterdiğini ve Türkiye'nin Yenikapı ruhuyla yeni bir yola girdiğini söyledi.

Tüfenkci, 16 Nisan'da milletin bir tercih yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu: "24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamasını kimler yapacak kararını sizler vereceksiniz. 16 yıllık bilgi, birikimi ve tecrübesi olan, yollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, üniversitelerle, hastanelerle yaptıkları ortada olan bir lidere mi yoksa iş başına geldiklerinde Kanal İstanbul, yerli otomobil projesi de dahil olmak üzere 'Bunları durduracağız, bunlar boş' diyen vizyon sahibi olmayan liderlere mi işi teslim edeceğiz, 24 Haziran'da buna karar vereceğiz."

"ESERLERE 'BETON YIĞINI' DİYEN BİR ZİHNİYET VAR"

Bakan Tüfenkci, yolların kalitesini, köprülerin ne anlam ifade ettiğini en iyi sürücülerin bildiğini ifade ederek, “Yapılan eserlere 'beton yığını' diyen bir zihniyet var. Bunları küçümseyen bir anlayış var. Oysa kendi iktidarları döneminde hangi yolları, köprüleri yaptıklarını, hangi tünelleri açtıklarını sormak lazım" diye konuştu. 

Tüfenkci daha sonra Malatya Sebze ve Meyve Hali'ne giderek esnaflarla sohbet etti. Tüm dükkanları tek tek ziyaret eden Bakan Tüfenkci, esnaflar tarafından ikram edilen meyvelerden tattı.

Bakmadan Geçme