Bakan Tüfenkci ve Vali Kaban Çeşitli Programlara Katıldılar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Vali Ali Kaban Türk Hava Kurumu (THK) Malatya Şubesinin açılışını gerçekleştirdiler.
Açılış töreninin ardından esnafları ziyaret eden Bakan TüfenkciMalatya’daki temasları kapsamında, Vali Kaban, THK Başkanı Kürşat Atılgan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki belediye hizmet binasında incelemelerde bulundu.
Bakan Tüfenkci, yaptığı açıklamada, THK'nin ülkenin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek THK Üniversitesinin bir bölümünün kentte açılabileceğini kaydetti. "Rektörümüzün, başkanımızın bu konuya sıcak yaklaşımlarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir süreç. Şimdi böyle bir açma kararını beyan ettiklerinde bizler de süreci tamamlatıp önümüzdeki dönem içinde inşallah Malatya'ya böyle bir bölümün kazandırılmasını istiyoruz. Burası olur, başka yer olur ama önemli olan Malatya'ya böyle bir yüksekokulun kazandırılmasıdır" dedi.
Daha sonra Bakan Tüfenkci ve Vali Kaban Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet binasına geçerek Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Bakan Tüfenkci, daha sonra Battalgazi Belediye Meclis salonunda Doğanşehir ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Mustafa Şahin, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve muhtarlar katıldı.
Battalgazi Belediyesinden sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ve Vali Kaban Malatya’da açılan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneği’ni ziyaret etti.
Dernek yönetimi tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da Türk milletinin destansı bir mücadele sergilediğini söyledi. Vatanı, bayrağı için canını feda eden şehitler ve 15 Temmuz’da kahramanlık sergileyen Türk milletinden aldığı güçle kurulan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneğini ziyaret ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci,  “Vatan için, millet için yapacağınız her çalışmada da yanınızdayız” dedi.
Son olarak Bakan Tüfenkci ve Vali Kaban Yeşilyurt Belediyesi Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinde düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısına” katıldılar.

Bakmadan Geçme