Bakanlık, ithal edilen GDO'lu ürünlerde ayrı bir sınıflandırma yapmamış!

ÜLKEMİZE GİREN GDO’LU ÜRÜN MİKTARI BİLİNMİYOR.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, ülkemize girişi yapılan ürünlerde genetiği değiştirilmiş ürünler için ayrı bir sınıflandırma bulunmadığını açıkladı. Bakan Tüfenkçi’nin verdiği bilgiye göre ülkemize giren GDO’lu ürün miktarı bilinmiyor!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, ithal edilen GDO’lu ürünlerle ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu. Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Türkiye'de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünün tarlada üretiminin yasaklanmasına rağmen ülkemize ithal yolu ile girişine neden izin verilmektedir? Son beş yılda İthal izni verilen GDO'luürün sayısı kaçtır? Yeni ithal izni verilecek midir? Hayvan yemi olarak giren ürünler ile beslenen hayvanların helal Gıda olarak etiketlenmesi olası mıdır? Genetiği değişime uğramış yemlerden beslenen hayvanın etinden ve sütünden insan sağlığını olumsuz etkilenmeyeceği söylenebilir mi? İthal GDO 'lu hayvan yeminin içeriğinin laboratuvarlarda incelenmesi olası mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

O HALDE BAKANLIK NE İŞ YAPIYOR?

Bakan Bülent Tüfenkçi ise gümrük tarife cetvelinde genetiği değiştirilmiş ürünler için ayrı bir sınıflandırma bulunmadığını açıkladı. 

Bakmadan Geçme