Başarılı olanlar belgelerini almaya başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda, Gemi Sevk ve İdare Belgesi alımı için yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İç Sular Taşıma ve Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda, iç sularda geçerli, 35 metre ve 50 grostona kadar olan gemileri kullanabilmek için gerekli olan Gemi Sevk ve İdare Belgesinin alımı için eğitim verilerek sonrasında bir sınav yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Mersin Liman işletmesinde görevli personeller tarafından yapılan yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan 56 kursiyere belgeleri verilmeye başlandı. Başarılı kursiyerlerin sertifikalarını Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan bizzat almaları gerekiyor. Gemi Sevk ve İdare Sınavı’nda başarılı olan kursiyerler Karakaya Baraj Gölünde tekne kullanma hakkına sahip olurken, talepler doğrultusunda ilerleyen zamanlarda da Gemi Sevk ve İdare Belgesi için tekrar sınav açılabilecek” denildi.

Bakmadan Geçme