Başkan Akın, Yazıhan ve Arapgir ilçelerini Ziyaret Etti

Birlik Başkanı ihsan AKIN bir konuşma yaptı ve yetiştiricilere önemli uyarılarda bulundu.
Bugün Arapgir ve Yazıhan ilçemizdeydik, hayvan sağlığı hastalıklarla alakalı, yemleme ile alakalı, yine küpeleme ile alakalı, kayıtların düzgün tutulması ile alakalı, sizleri bilgilendirmek, burada proje küpelerinizi dağıtıp, bir an önce doğum yapan projede ki kuzularınıza küpelerini takmanız ve doğru kayıt altına almanız için buradayız. Tabi ki doğumdan sonra özellikle bu aldığınız desteklemelerden biraz hayvanlarınıza destek verin, yedirin, yani farklı farklı yem türleri, sadece arpa saman değil, örneğin diyelim kuru ot yoncadır, fiğdir ve korungadır. Bu anlamda destek verirseniz geri sizin ekonominize, size döner. O yüzden muhakkak hayvana yem vermeniz yedirmeniz lazım, altını temiz tutmanız lazım, eğer bu projedeyseniz, bilinçli örnek yetiştirici olmamız gerekiyor diyerek toplantıya yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti. 

Gıda Tarım ve hayvancılık il müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki SADAK ise aşılar ve hastalıklar ile ilgili bilgilendirme yaparak, DAP desteklerini anlattı.
Mutlaka bu yıl projede bulunan yetiştiricilerimizin her konuda önceden tedbirlerini almak zorundadır. Bruce’la hastalığı, yavru atma ve insan sağlığını önemli bir şekilde etkileyebiliyor. Bu anlamdainsanlara bulaşabilen ve insanların da hayvanlar kanalı ile hasta olduğu bir hastalık şeklidir. Dolayısı ile sizin burada göstereceğiniz gayret insan sağlığınıda olumlu yönde etkileyecektir. Aynı zamanda ilçe tarım müdürlüğümüzde bu konuda size destek vererek hayvan hastalıkları ile ilgili tüm koruyucu önlemleri alacağız dedi ve DAP desteklerini anlattı.

Fırat üniversitesi öğretim görevlisi proje lideri Doç.Dr. Zeki ERİŞİR ise verilerin düzgün alınması ve kayıtların tutulması ile ilgili konuştu.
Projedeki yetiştiricilerimizin hayvanları diğer yetiştiricilerimizin hayvanlarından daha iyi durumda olmalı hem canlı ağırlık artışları, hem doğum oranları gibi konularda, süt verimleri bu açıdan daha iyi olmalı, yani diğer yetiştiricilerden bir farkınız olmalı, bunun için de özverili davranmanızı istiyoruz dedi.

Bakmadan Geçme