Başkan Aktaş'tan birlik ve beraberlik mesajı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hemşehri ve kültür derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Başkan Aktaş, birlik ve beraberlik mesajları verdiği toplantıda, Bursa’da güzel işler başarmak ve eserlerle anılmak istediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hemşehri ve kültür derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi, Bursa’da güzel işler başarmak ve eserlerle anılmak istediklerini söyledi.

Bursa’nın değerlerini öne çıkaran adımlar atmaya devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte faaliyet gösteren hemşehri ve kültür derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 41 derneğin temsilcilerinin katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kültürel zenginlik

Başkan Aktaş, Bursa’ya dair değerlendirmelerini anlatarak, “Bursa, çok güzel bir şehir. Bursa’nın güzelliğine güzellik katan sadece tarımı, denizi, Uludağ’ı, tarihi, kültürel özellikleri değil, önemli özelliklerden biri de Bursa’nın farklı kültürleri bir arada yaşatan renkli çiçek bahçesi gibi oluşudur. Balkanlardan, Kafkaslardan, Anadolu’nun 80 ilinden Bursa’ya göçüp gelmiş insanlar var burada. Bu durum Bursa’nın zenginliğidir. Hep birlikte Bursa’yı daha iyiye ve güzele taşıyabiliriz” diye konuştu.

Bursa’daki derneklerin kültürel zenginliklerinin önemine işaret eden Başkan Aktaş, “Kimisi vakfı, kimisi derneği aracılığıyla, kimisi sanatıyla kimisi folkloru ile mehteriyle herkes bu şehre değer katıyor. Tek başına bir hiçiz, beraber güzeliz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birbirimize destek olalım, sahip çıkalım. En çok ihtiyacımız olan, en önemli konu birlik ve beraberliğimiz” şeklinde konuştu.

“Gayretle ve heyecanla çalışıyoruz”

Bursa’da ulaşımdan kentsel dönüşüme dek her alanda yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Bursa’nın sorunlarını çözme noktasında gayretle ve heyecanla çalışıyoruz. Ciddi bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz. Bursa’da güzel işler başarmak ve eserlerimizle anılmak istiyoruz. Bursa’yı sorunsuz, herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bursa’da uydu şehirler oluşturulması gerektiğini belirten Başkan Aktaş, ulaşımda ise hem vatandaşları hem de trafiği rahatlatacak toplu taşıma çözümleri üzerinde çalıştıklarını anlattı. Hemşehri ve kültür derneklerinin temsilcilerinden çalışmaları hakkında bilgi alıp sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Başkan Aktaş, önerilerin inceleneceğini ifade etti. Aktaş, programın sonunda tüm derneklerin temsilcileri ile günün anısına fotoğraf çektirdi.

Bakmadan Geçme