Başkan Altunkaya'nın Çanakkale Zaferi Mesajı

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez İlçe  Başkanı  Ercan Altunkaya Çanakkale Zaferinin  103. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez İlçe  Başkanı  Ercan Altunkaya  Mesajında;  Çanakkale Zaferi bir adanmışlığın, vatan, millet ve din aşkına anadan, yardan vazgeçmenin en güzel örneklerinden birisidir.Çanakkale de mücadele ederken şehit olan, gazi olan ecdat tarihe altın harflerle’’ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’’ yazdırtmıştır.

Çanakkale, İslam’ı,manevi değerlerimizi ve vatanımızı yok etmek isteyenlere karşı ,kalbi iman nuruyla dolu Müslüman türk milletinin mücadelesine şahit olmuştur. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy “Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi; Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi” derken Çanakkale mücadelesinde şehit olanların din, vatan ve millet uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini söylemektedir.

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Çanakkale’de ve daha onlarca cephede “bir hilal uğruna batan güneşlerin aydınlığı geleceğimize ışık olmaya ve bize ilham vermeye devam edecektir. ALTUNKAYA  Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadele, Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk Milleti’nin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir, dedi.

Bizlerde Çanakkale Savaşı’nın temelini oluşturan Türk İslam Milliyetçiliği fikriyatının temsilcileri olarak

Bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferi asla unutturmayacak; şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan, sınırları kanla çizilen son Anayurdumuz Türkiye’yi ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkacak ve onları koruyacağız.

Onların bayrağı yere düşürmemek için “Allah Allah” nidalarıyla ölüme adeta koşarak gittiklerini unutmayacak ve Şanlı Türk Bayrağı’nı daha yükseklerde dalgalandırmak, indirmek isteyenlerin karşısında da çelik gibi durmak için yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz. Gerektiğinde Seyit Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Yozgatlı Mustafa ve daha pek çok kahraman şehidimiz misali bizlerde gözümüzü kırpmadan vatan savunması için canlarımızı feda edeceğiz.

Bu vesile ile 103.yıldönümünü heyecanla ve gururla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunması noktasında kanını toprağa akıtıp canlarını vererek şahadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Ne Mutlu Türk’üm diyene

BBP MALATYA YEŞİLYURT MERKEZ

İLÇE BAŞKANI

Bakmadan Geçme