Başkan Apohan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkabı Selim Apohan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Engelli İnsanlarımızın Yaşadıkları Sorunlar Tüm İnsanların Sorunudur

BİMYAD Başkanı Apohan yayımladığı mesajında, “1992 yılında Birleşmiş Milletler’in aldığı bir kararla 3 Aralık günü “Uluslararası Dünya Engelliler Günü” olarak İlan edilmiştir. Ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli Vatandaşımız vardır. Bu nedenle engellilerin durumunu görmezlikten gelmek, sorunlarını göz ardı etmek, onlarla ilgili doğru politikalar üretip çözümler üretmemek toplumun büyük bir bölümünü yok saymak demektir. Engelli vatandaşlarımızın hakları, başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olmasına rağmen, ne yazık ki, büyük bir bölümü, bu haklarından yoksun bir yaşam içinde, aileleri ile yalnızlığa terk edilmektedir. Oysa engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar yalnız kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısaca tüm insanların sorunudur. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine. Kamusal hizmetlerin geliştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bu duygu ve düşüncelerle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü” kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme