Başkan Avşar,'Çanakkale Zaferi Kahramanlığın Anıtlaşmış Örneğidir'

MHP Malatya İl Başkanı Avşar, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar,Çanakkale Zaferinin seçkin ve çok önemli yeri vardır ifadelerini kullandı.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesi ile tarihe sığmayacak kadar büyük olan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz.

Milletimizin yiğitlik ve kahramanlıklarla bezenmiş muhteşem tarihinde, Çanakkale Zaferi’nin seçkin ve çok önemli bir yeri vardır. Bu zafer Milletimizin inanç, azim, cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanı ve gerektiğinde vatanı uğruna seve seve ölüme koşmasının ve kahramanlığının anıtlaşmış örneğidir.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinde Milletimiz; tüm imkânsızlıklara rağmen, bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde dönemin en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı silahlara karşı hiç tereddüt etmeden tüm varlığını vatan savunmasına feda ederek canı pahasına mücadele vermiş, Çanakkale Zaferinin destanını yazmıştır. Bu büyük zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu vardır.

Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidimize minnet ve şükran borcumuzu ödemenin yolu bize emanet edilen aziz vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımıza, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Dedi. 
 

Bakmadan Geçme