Başkan Avşar,'Yaşlılarımız Bizim Başımızın Tacıdır'

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar,18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası Olması Sebebiyle Malatya Huzurevini Ziyaret Etti

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ,MHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Burhan Kılıç,MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Zafer Leventoğlu, Eski MHP MYK Üyesi Saime Palancıoğlu Yaşlılar haftası münasebetiyle Huzurevine ziyaret gerçekleştirdi.
MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar huzurevinde bir dizi incelemelerde bulunarak yaşlılar ile sohbet edip hediyeler dağıttı. Avşar konuşmasında, “Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “YAŞLILAR HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Toplumda geçmiş ve gelecek arasında ki köprü olan yaşlılarımız, dün ile bugün arasında kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.
Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama hakları vardır.
Yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı değerleri çerçevesin de, teşkilat olarak sizlerle olmaktan mutluyuz.
Sizler Türkiye’nin geçmişisiniz, tecrübelerisiniz. Türkiye’nin Geleceği de sizlerin tecrübeleriyle şekillenecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası münasebetiyle tüm büyüklerimin bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde huzurlu yarınlar dilerim.”dedi.
Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek İse ,” Yaşlılar, dünle bugün arasındaki köprülerdir, Kültür yaşamımı¬zı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır, Yaşlı kişilere saygı göstermeliyiz. Bu, aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir.
Yaşlıların; gençliklerini, ailelerine, yurdumuza sağladıkları yararları dikkate alarak yalnız bırakmamalı, onları mutsuz edecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. Onların ak saçlarına, çizgilerle süslenmiş yüzlerine bakıp yarınımızı, yaşlılığımızı göz önüne getirmeliyiz. Bu kaçınılmaz sona, yaşlılığa hazırlıklı olmalıyız, yaşlılara saygıda kusur etmemeliyiz. Dedelerimizin, anneannelerimizin, babaannelerimizin umudu olan biz çocuklar ve gençler büyüklerimizi saymalıyız.
Bizde bu vesile ile 18-24 Mart Yaşlılar Haftasında Huzurevi sakinlerini yalnız bırakmayarak ziyaret edip ellerini öptük ve hayır dualarını aldık.” İfadeledirini kullandı.
MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ve Kadın Kolları İl Başkanı Selam Çiçek yaşlılarımıza çeşitli hediyeler dağıttılar.

Bakmadan Geçme