Başkan Çınar, ''Çocuklarımızı Evcil Hayvanlarla Buluşturuyoruz''

Yeşilyurt Belediyesi Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşılamak İçin 'Sev Beni' Projesi Başlattı

Yeşilyurt Belediyesi, ilköğretim öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak, tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu bilincini yerleştirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Sev Beni’ projesine start verdi. Başkan Çınar, “Çocuklarımızın hayvan sevgisiyle büyümesi için onları evcil hayvanlarla buluşturup, hayvan hakları ve hayvanların sahiplenilmesi konularında eğitimler vereceğiz” dedi.
‘SEV BENİ’ PROJESİYLE HAYVAN SEVGİSİ ERKEN YAŞLARDA ÇOCUKLARA AŞILANACAK
Dünya’da ve ülkemizde son dönemlerde sosyal medyada dolaşan hayvanlara yapılan işkence görüntüleri ve toplu tepkiler sonrası hayvan sevgisinin toplumda yaygınlaşması ve hayvanların sahiplenilmesi konusunda sessiz kalmayan Yeşilyurt Belediyesi, hayvan sevgisinin erken yaşlarda öğretilmesine destek vermek amacıyla ‘Sev Beni’ projesine başladı.
HEDEF; ÇOCUKLARIN HAYVANLARLA İLİŞİKLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAK VE SORUMLULUK DUYGULARINI GELİŞTİRMEK
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatı sonrasında Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşler Müdürlüğü kontrolünde başlatılan projenin ana hedefi; dünyaya umutla bakan çocukların empati ve hoşgörü duygularının geliştirilmesi, hayvanlarla ilişkilerinin daha güçlü olması ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi olarak belirlendi. 
YEŞİLYURT’ TAKİ İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ‘SEV BENİ’ EĞİTİM ÇALIŞMASI DÜZENLENECEK
Yeşilyurt’ta ki ilköğretim okullarını belli bir program dâhilinde ziyaret edecek olan Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşler Müdürlüğünde görevli veterinerler ve uzman personeller, hayvanlara karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda öğrencilere geniş kapsamlı eğitimler verecekler.
İLK EĞİTİM PROGRAMI MUSTAFA AVNİ CÜRE İLKOKULUNDA DÜZENLENDİ
Evcil veya sokak hayvanlarını beslerken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve onlara nasıl yaklaşılması konularının geniş kapsamlı öğrencilere anlatılmasını sağlayacak ‘Sev Beni’ projesinin ilk eğitim programı Mustafa Avni Cüre İlkokulunda düzenlendi. 
MİNİKLER, YAVRU KEDİ VE KÖPEKLERE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Erken yaşlarda hayvan sevgisinin aşılanmasının yanı sıra çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine olumlu etkiler bırakmak maksadıyla başlatılan projeye büyük bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da ilk eğitim çalışmasında öğrencilerle bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşler Müdürlüğü ekiplerince özel bir araç içerisinde getirilen yavru kedi ve köpeklere büyük bir ilgi gösteren minik öğrencilere, hayvanların sağlık bakımları, nasıl sahiplenilmesi gerektiği, hayvan sevgisi ve onların yaşam hakkı gibi konularda bilgiler aktarıldı.
YENİ DOĞAN KEDİYE ‘PAMUK’ ADI VERİLDİ
Yeni doğan yavru bir kediyi kucağına alarak minik öğrencilere sevdiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yavru kedimiz yeni doğru ancak ismi koyulmadı, sizce ne olsun?’ sorusuna ‘ Pamuk’ diye karşılık veren öğrencilerin bu isteği kabul edildi.  
“ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ ERKEN YAŞLARDA ÖĞRETMELİYİZ”
Daha bilinçli, duyarlı ve sevgi dolu bireylerden oluşan bir toplum yaratmanın yerel yönetimlerin asli görevleri arasında yer aldığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hayvan haklarının korunması ve hayvan sevgisinin özellikle erken yaşlarda edinmesini sağlamak amacıyla ‘ Sev Beni’ projesini başlatarak bu konuda sessiz kalmadıklarını söyledi.
“SEV BENİ PROJESİYLE HAYVAN SEVGİSİNİ TOPLUMUN GENİŞ KESİMLERİNE ULAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”
‘Sev Beni’ projesinin amacının çocuklara sevgi kavramını kazandırmak, empâti duygularını güçlendirmek ve hayvan sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sosyal sorumluluk projelerimizle insan ve toplum hayatındaki önemli konularda farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde hayvanlara yapılan işkence görüntüleri hepimizi derinden sarsmakta ve üzmektedir. Bu tür olayların önüne geçmek adına bizlerde üzerimizdeki sorumluluk gereği özellikle hayvan sevgisini erken yaşlarda öğrenilmesini sağlamak amacıyla ‘Sev Beni’ isimli bir proje başlattık. Veterinerlik İşler Müdürlüğümüzün gözetiminde başlattığımız her yönüyle anlamlı ve değerli olan bu projeyle; kent yaşamı içerisinde hayvanlardan uzak kalan çocuklarımız başta olmak üzere diğer tüm vatandaşlarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Şehirleşmenin çok hızla geliştiği günümüz dünyasında insanlarımızın evcil veya sokak hayvanlarından uzak bir şekilde yaşamak zorunda kaldığı bir ortamda hayvanlarımızı tanıtmak, hayvan haklarını anlatmak ve özellikle çocuklarımızın erken yaşlarda hayvanlarla tanışmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın hayvanlarla birlikte vakit geçirmelerine imkân tanımak adına başlattığımız bu projelerle ilçemizdeki bütün ilköğretim okullarında eğitim gezileri düzenleyeceğiz. Projemize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul yetkililerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Veterinerlik İşler Müdürlüğümüzün ekipleri yanlarında götürecekleri yavru kedi ve köpekler başta olmak üzere diğer hayvanları öğrencilerimize tanıtmaya ve hayvan sevgisi üzerine eğitimler vermeye devam edecekler.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme