Başkan Çınar, 'Gelişen ve Büyüyen Sanayilerimiz Şehrimizin Ekonomik Yapısını Canlı Tutuyor'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Sanayilerimiz işlerin organize edildiği, Malatya'nın en hareketli yeri, istişare noktası niteliğinde toplumun bel kemiği konumunda yerlerdir.

Biz Yeşilyurt ilçesi olarak Malatya’da bulunan tüm sanayi bölgelerini sınırlarımız dâhilinde bulunduruyoruz. Bu ilçemizin gelişimi açısından çok önemli bir etkendir. ” diye konuştu.
Sabah erken saatlerde yeni sanayi esnaflarıyla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sanayi esnafıyla istişarelerde bulundu. Çınar daha sonra sanayide bulunan dükkânları gezerek esnaflara hayırlı kazançlar diledi. 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni sanayi esnafını ziyareti sırasında söz alan Malatya İmalat Demir ve Tamir Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın desteği ile buradaki sorunları çözmek istiyoruz.” dedi.
“ŞEHİR EKONOMİLERİNİN BEL KEMİĞİ OLAN SANAYİLERİMİZİN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana, gerek Organize Sanayi Bölgelerimizle gerek Özsan Sanayi sitemizle gerekse Yeni Sanayimizin ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendik. Şehir içinde kalan sanayi bölgelerimiz artık bulunduğu bölgelere yakışmıyor. Sanayi Bölgelerimizin daha nitelikli bir hal alması, araç trafiğine, araç park alanlarının önemine uygun yerlere taşınması gerekiyor. Yeni sanayi sitesi alanlarının oluşturulmasına dair geçmişte önemli kararlar almıştık. Bu konuyla ilgili arazi tespit çalışmalarımız devam ediyor. İstişareler sonucu yerler netleştiği an sanayi sitesi esnafımıza bilgilendirme yapılacaktır. Sanayilerimiz Malatya’nın bel kemiğidir. Belediye olarak sanayi esnafı kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarımız sürüyor. Biz biriz, beraberiz ve hizmet için varız. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.” sözlerini kaydetti.
“YENİ SİSTEMLE GELECEĞE YÖNELİK ADIMLAR DAHA HIZLI ATILACAKTIR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini, Türkiye adına çok önemli bir dönemecin yaşandığını kaydeden Başkan Çınar, “Yeni kabine açıklandı. Yeni sistemle birlikte ülkemizin önü açılacaktır. Ülkemiz şahlanacak, ilerleme adına büyük adımlar atılacaktır. Teknoloji, sanayi, bilgiye ulaşma konusunda ilerleme kat edeceğiz. Yeni Hükümet sistemiyle çok daha hızlı kararlar alınıp, uygulanabilecek. Kurulan kabine bundan önce yaşanan problemlerin ve hantallığın olamayacağının net bir göstergesidir. Bu süreçten sonra sorunlar masa başında değil yerinde tespit edilebilecek ve hızlı şekilde çözüme ulaştırılacaktır. Malatya seçimlerde sağladığı yüksek katılımla bir kez daha temsilcilerini meclise yolladı. Bizi aşan sorunları, hizmetleri Ankara’da birinci elden çözüme kavuşturabilecek değerli milletvekillerimiz var. Hep birlikte Malatya’yı daha ileriye taşımak için çalışacağız.” ifadelerini kullandı. 
“ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ”
Sanayi esnafı ile sürekli iç içe olduklarını ifade eden Başkan Çınar, “Sanayi sitesi içerisinde bulunan parkın olmazsa olmazları olduğu tarafımıza iletilmişti. Atıl durumda bulunan parkımızı esnaflarımıza kazandırdık. Şehir büyüyor, büyüdükçe de sanayi sitelerimiz giderek şehir merkezinin içinde kalmaya başladı. Konutlar içerisinde kalan sanayi siteleri oluştu. Tasarladığımız projeler hayata geçtiği zaman, sanayi sitelerimizi daha geniş alanlara taşıyıp daha nezih, nitelikli yerler haline getireceğiz. Hemşerilerimizle iç içe olmak bizi daha çok mutlu ediyor. Biz birlikte Yeşilyurtluyuz. ‘Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’ta hep birlikte güçlü olacağız.” dedi.
 

Bakmadan Geçme