Başkan Geçen, 'Kıbleye Bakıyor Heykel Kaldırılsın'

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Kapalı Çarşı üzerinde bulunan İsmet İnönü heykelinin 'Kıble ile karşı karşıya kaldığını' iddia ederek heykelin kaldırılmasını istedi. 

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Artık heykellerden kurtulma zamanı geldi” diyerek Kanalboyu’nda bulunan Atatürk heykeli ve Kapalı çarşı üzerinde yer alan İsmet İnönü heykelinin kaldırılmasını istedi. 
 “KAMUOYU OLUŞTURACAĞIZ”
Heykellerin kaldırılması için kamuoyu oluşturacaklarını ve imza kampanyası düzenleyeceklerini ifade eden Geçen; “Kışla Caddesinde bulunan çıplak heykelinin artık bir ucube olduğunu gerek şahsım teşkilatımız ve hemşerilerimiz bunu görmüştür. Bu sebeple biran önce bu ucube heykelin kaldırılmasını istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşanın yanındaki çıplak Askerin bizim toplum ahlakı değerleriyle uyuşmadığını kamuoyu idrak etmektedir. Bu sebep itibariyle biran önce ivedi bir şeklinde özellikle devlet yetkililerinden talep ediyoruz. Bununla alakalı gerekirse biz bir kamuoyu oluşturacağız. Devlet yetkili isimleriyle bir araya geleceğiz. Anadolu Selçuklu Ocakları olarak imza kampanyası yapmayı düşünüyoruz” dedi. 
“NAMAZ KILANLA HEYKEL KARŞI KARŞIYA”
‘Yeni camide namaz kılanla heykelin karşı karşıya olduğunu” iddia eden Geçen;“Malatya Kapalı çarşı üstünde bulunan ismet İnönü heykeli maalesef yeni caminin kıbleye bakan taraf da olması, Müslüman ve Müminler rahatsız eder konumda. İsmet Paşa’nın heykelinin de biran önce farklı bir yere taşınması, hata bizim artık heykellerden kurtulma zamanımızın geldiğine inanıyorum. Tabi ki, Gazi Mustafa Kemal Paşanın bir siyaset adamı olduğunu, bir askeri deha olduğunu, biliyoruz. Özellikle Yeni cami tarafında Müslümanların secde ettiği bir bölgeye bakan heykelin orada kalması bir Müslüman olarak başta şahsımın ve kamuoyunu rahatsız etmektedir. Bununda kaldırılmasını özellikle talep ediyorum. Buradaki talebimizi Cumhuriyet Halk Partilileri ile tartışmaya veya polemiğe girmek anlamında söylemiyoruz. Onlarla herhangi bir husumetimiz olduğundan yâda aramızdaki problemlerden dolayı böyle bir şey talep etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bunu anlayışla karışılacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme