Başkan Gürkan Ve Güder, Çöşnük Mahallesi Sakinleri İle Biraraya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, Çöşnük Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, Çöşnük Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi. Başkan Gürkan, “Çöşnük Mahallemize Türkiye'nin en büyük spor merkezlerinden bir tanesini yaptık” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Vekili Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç ve AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Sürmeli ve partili yöneticilerle birlikte Çöşnük Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Gürkan, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Çöşnük Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Vekili Basri Kahveci, Çöşnük Mahallesi’nde yüksek bir oranda oy beklediklerini belirterek, “Çöşnük her zaman yanımızda oldu. Bu iyilik hareketi, Başkanımın tabiri ile erdemler hareketi, bu Türkiye'ye hizmet etme noktasında Allah'ın keremine şükür yaptığı hizmetlerle Türkiye'de ve dünyada AK Parti’ye sesler getirdi. AK Parti’nin kurulmasından bu yana Çöşnük her zaman yanımızda olmuştur, her daim haklılar ve iyilik hareketinin yanında olmuştur. 2014 yılında bu güzel mahalle, yüzde 77 oranında mahalli seçimlerde bize oy vermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 85 üzerinde oy vermiştir. Bizler teşkilat olarak bunun farkındayız. Aralık ayıdan beri 31 Mart’taki yerel seçimler hazırlığını yapıyoruz.  Bizler Battalgazi’deki vatandaşlar olarak bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, hem Büyükşehir Belediye Başkanımızı her yerde, hem de AK Parti davasını her yerde savunacağız ve Türkiye rekoru kıracağız” dedi. 

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise, Çöşnük Mahallesi’ne önemli hizmetlerin yapıldığını belirterek, “Çöşnük bu 5 yıllık döneminde gerçekten güzel hizmetler almış oldu. Türkiye'de örneği olmayan Yaşam Merkezi’ni sağ olsun Başkanım Çöşnük’e kazandırmış oldu. Bu yönüyle mahallemize kazandırmış olduğu bu güzel eserden dolayı kendilerine şükranlarımızı ifade ediyoruz. Yeşil alandan bahsedildi. İnşallah bundan sonra en güzel yeşil alan Çöşnük’te olacak. İnderesi’nde Milli Parklar Müdürlüğü’nün bulunduğu 900 dönüm yeşil alan Çöşnük mahallemize kazandırılacak. Malatya'da bu büyüklükte herhalde bir yeşil alan yeri yok diye biliyorum. Çöşnük Mahallemize gerçekten bugüne kadar güzel hizmetler yapılmış oldu. Elbette bundan sonra da hizmet yapmaya devam edeceğiz. Ve inanıyorum ki Çöşnük doğuda yani Battalgazi bölgemizde en prestijli mahallelerimizden biri. Zaten prestiji bundan sonra da kat kat artacak diye düşünüyorum. Önümüzde 31 Mart seçimleri var. 31 Martta Çöşnük’te en yüksek oyu gerek Battalgazi olsun, gerek Büyükşehir için olsun, en büyük oy oranını Çöşnük’ten bekliyoruz” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’da, Çöşnük Mahallesi’nin önemli sorunlarını çözmenin yanı sıra Türkiye’nin en önemli Sosyal Yaşam Merkezlerinden birini Çöşnük Mahallesi’ne kazandırdıklarını belirterek, “Çöşnük biz gelemden önce hakikaten sıkıntılı bir yerdi. Bütün yolları, alt yapısı, üst yapısı hakikaten vahamet içerisindeydi. Biz buraya geldikten hemen sonra, şehirle ilgili genel anlamda planlama yaptık ve Battalgazi bölgesindeki 102 mahalle ile birlikte Çöşnük mahallemizin yollarını, elektrik aksamını, trafik aksamını, Telekom’la ilgili, doğalgazla ilgili çalışmalarını yaptık, şükür bitirdik. O konuda problemimiz yoktur. Çöşnük mahallemize hakikaten Türkiye'nin en büyük spor merkezlerinden bir tanesini yaptık. Şuanda bizim asfaltsız bir tarla, bahçe yolu kalmadı, hepsi yapılmış. Malatya'nın en temiz ilçelerinden biri Battalgazi'dir” ifadelerini kullandı.  

“Battalgazi Belediyesi olarak şuanda Türkiye'nin en iyi belediyesidir” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti; “İspendere'ye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Battalgazi Belediyesi tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla biz bu anlamda durmak yok yola devam diyoruz. Çalışacağız, gayret göstereceğiz, çok daha çaba göstereceğiz. Malatya'mız çünkü geçmişte medeniyetin merkeziydi. Buraya tabi ki de güzel hizmetler yapmak durumundayız. Sizleri mutlu edecek hizmetler yapmak durumundayız. Dolayısıyla biz durmadık, çalıştık, sizler bize dua ettiniz, Allah önümüzü açtı, işimizi kolaylaştırdı. Türkiye'nin en güzel DSİ binasını yaptık, Türkiye'nin en güzel hizmet binasını yaptık, Türkiye'de ilk Mahalle Müzesi’ni açtık, Zanaatlar Müzesi’ni açtık, Yaşam Müzesi’ni açtık, Kent Müzesi’ni açıyoruz. İnşallah bu önümüzdeki süreçte Osman kardeşimde, Battalgazi'de bizim bıraktığımız bayrağı alıp daha ileriye götürecek, bizlerde Büyükşehir’de çalışacağız. Büyükşehir’de de inşallah Türkiye'deki bütün Büyükşehirlerin üzerine geçeceğiz inşallah. Sanat sokağı, çarşılar, pazarlar, önemli hadiselerdir. Şehrin kalbi ve ciğeridir, yüreğidir. Şehir çarşılarıyla, pazarlarıyla, hanlarıyla, hamamlarıyla, çay ocaklarıyla, pasajlarıyla, bir anlam ifade eder. Yani şehir o şekilde bütünleşir. Dolayısıyla biz güzel şeyler söylemek durumundayız, insanların zihinleriyle alay edilmesine müsaade etmememiz lazım”

Geçmişin, bugünün ve geleceğin belediye başkanı olma vizyonu ile çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, “Biz Belediye Başkanlığını ifade ederken, dünün Belediye Başkanı olacağız, bugünün Belediye Başkanı olacağız, yarının Belediye Başkanı olacağız. Dün derken geçmiş yüzyılların yılların, bugün derken sizler, gelecek derken gelecek yüzyılların Belediye Başkanı olacağız. Yani biz kendimizi 5 yıllık bir zaman dilimi içerisinde hapsedilecek kadar küçük düşünen vizyonsuz bir insan değiliz. Sizlerde de aynı duygu ve düşünce olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Ben şimdiye kadar 3 dönem Belediye Başkanıydım hiç oy istemedim. Ama bu dönem ilk defa oy istiyorum. Şahsım için istemiyorum. Bu Malatya'nın huzuru için istiyorum, Malatya'nın geleceği için istiyorum. Malatya, kahramanlık destanları yazılan bir şehirdir. Bu kahramanlık destanları, fetih destanları, medeniyet destanları yazılan şehirde, bir de siyasetin ve gönül belediyeciliğinin destanını da Malatya yazsın diyorum. Türkiye'de 81 il var, ama 81 ilin hiçbirinde Cenabı Allah’ın rahmet ettiği, Malatya gibi bir yer yoktur. Hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi düşünceye mensup olursa olsun, hangi mezhebe, hangi inanca mensup olursa olsun, şimdiye kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hepsi bugün AK Parti ve bizlerin şahsında bütünleşmiştir. Yüksek şekilde oy aldığımız zaman, Türkiye'de yarın diyecekler ki Malatya örneği. Onun için siz Malatya olarak, Türkiye'ye örnek olmak istiyorsanız, o zaman gece demeden, gündüz demeden, kar,  çamur demeden, hep birlikte koşacağız” dedi.

Bakmadan Geçme