Başkan Keskin, ''Ülkemize sahip çıkmamız lazım''

(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'Ülkemize sahip çıkmamız lazım. Dünyanın gözü üzerimizde. Gezi olaylarından buyana baktığımızda hepsinin arkasında başka oyunların olduğunu görüyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Ülkemize sahip çıkmamız lazım. Dünyanın gözü üzerimizde. Gezi olaylarından buyana baktığımızda hepsinin arkasında başka oyunların olduğunu görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun, dimdik ayakta durup, mücadele ediyor. Halkımızda dimdik arkasında. Esnafımızda dimdik ayakta durup, destek veriyor" dedi.
 
Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek ile birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafları tek tek dolaşan Keskin, esnafların Kurban Bayramını tebrik etti.
 
Esnaf ve vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Keskin, Kurban Bayramı'nın huzur, refah ve barış içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.
 
Bayramın kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan Keskin, "Bayramın dünyaya, ülkemize barış, huzur getirmesini diliyorum. Milletimizin kardeşlik duygularının daha da pekiştirilmesine vesile olmasını temenni ederim" dedi.
 
Keskin, Malatyalılardan kendi esnafından alış veriş yapmasını beklediklerini ifade ederek, "Malatya halkından şunu bekliyoruz; kendi esnafından alış veriş yapsınlar. Milli birliği sağlayacaksak, marketlerden vazgeçip, kendi esnafından, milli ürünlerden alış veriş yapmalarını bekliyoruz. Bütün Malatyalılara da çağrı yapıyoruz. Bizim üzerimize ekonomi savaşı açanlara karşı bizimde mücadele etmemiz lazım" diye konuştu.
 
Malatyalılardan kendi esnafına sahip çıkarak, alış verişlerini esnaflardan yapmalarını isteyen Keskin, şunları söyledi: "Malatya halkının artık gross marketleri bırakması lazım. Dünyanın üzerimize nasıl ekonomik sıkıntı yarattığını görüyoruz. Üzerimize ekonomik bir savaş açıldı. Bu durum, Türkiye dolayısıyla da Malatya'yı sıkıntıya sokuyor. İnsanlarımız dönüp kendi esnafından alış veriş yaparsa o para Malatya'da kalır. Marketlerin yüzde 80'i dışa bağımlı ve paralar bize karşı cephe alanlara gidiyor. Halkın bunu görmesi lazım. Milli mücadeleyi vereceksek, beraber mücadele edeceksek kendi esnafına gelmesi ve alış veriş oradan yapması lazım. Başka yere gidip Avrupa'nın mallarını alacaksınız sonrada milli duruştan bahsedeceksiniz, böyle milli duruş olmaz. Topyekun mücadele etmeliyiz."
 
Keskin, esnafların ülke üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı dimdik ayakta durduğunu ifade ederek, "Bu ülke meselesi. Bu Ahmet'in, Mehmet'in meselesi değil. Türkiye bu cendereleri çok atlattı. Selçuklu'dan buyana hep üzerimize gelmişlerdir. Biz yine dimdik ayakta kalacağız. 15 Temmuz'u hep beraber nasıl aştıysak, bunu da aşacağız. Burada en büyük zararı gören esnaf ama burada yine en dik duranda yine esnaf. İyi olacağız, iyi olmaktan başka çaremiz yok. Ülkemize sahip çıkmamız lazım. Dünyanın gözü üzerimizde. Gezi olaylarından buyana baktığımızda hepsinin arkasında başka oyunların olduğunu görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun, dimdik ayakta durup, mücadele ediyor. Halkımızda dimdik arkasında. Esnafımızda dimdik ayakta durup, destek veriyor" diye konuştu.

Bakmadan Geçme