Başkan Keskin, '365 gündür Küçük Sanayi Sitesinde hiçbir adım atılmadı'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'Depremden sonra 1 yıldır, 365 gündür küçük sanayi sitesinde hiçbir adım atma yoktur. .

Küçük Sanayi Sitesinde 6 işyerini çökmesi ve toplam da  20 işyerinin zarar görmesi nedeniyle esnafları ziyaret eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Depremden sonra 1 yıldır, 365 gündür küçük sanayi sitesinde hiçbir adım atma yoktur. . Küçük Sanayi Sitesinde yapılan işler konteynerde yapılacak işler değildir. Konteynere ne makine sığar, ne torna sığır. Bir an önce, Altay Kışlasındaki Yeni Sanayi Sitesinin yapılması lazım.” dedi.

Malatya Küçük Sanayi Sitesi Çavuşoğlu Mahallesi Hünerli Caddesi üzerinde 20 işyerinin bulunduğu bloktaki 6 işyeri çökerken, toplam 20 işyeri zarar gördü. 

Beraberinde Malatya İmalat Demir, Tamir Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Altay ile esnaflara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaflarla bir araya geldi ve iş makinesi ile yapılan kurtarma ve yıkım çalışmalarını takip etti. 

6 işyerinin çöktüğünü, toplamda 20 işyerini zarar gördüğünü, olayın gece meydana gelmesi nedeniyle şans eseri ölen yada yaralının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinin ardından 1 yılın geçmesine karşın halen bir çok sorunun çözülmediğini, sanayi sitesindeki esnafların korku ve panik içinde ayakta durmaya çalıştığını kaydetti.

Keskin, “6 işyerimiz tamamen çöktü, 20 işyerimiz ise zarar gördü. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır.  Depremden sonra 1 yıldır, 365 gündür küçük sanayi sitesinde hiçbir adım atma yoktur, hiçbir yere bakmak yoktur. Dert anlatacağınız kimse ortada yoktur. Küçük Sanayi Sitesinde yapılan işler konteynerde yapılacak işler değildir. Konteynere ne makine sığar, ne torna sığır. Bir an önce, Altay Kışlasındaki Yeni Sanayi Sitesinin yapılması lazım. Halen bir yıldır hiçbir adım atılmadı” dedi. 

Keskin, Küçük Sanayi Sitesinin Malatya’nın kalbi olduğunu belirterek, “Burada siyasetçilerimizin destek olması lazım. Ama siyasetçilerin sanayi sitesine pek geldiği yok. Esnafımız sadece Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’nin gelip gittiğini söylediler. Küçük Sanayi Sitesi, Malatya’nın kalbidir. Ticareti ayağa kaldırmadan, esnaf ve sanatkar tezgahını başına geçmediği sürece Malatya’yı ayağa kaldıramazsınız.” İfadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme