Başkan Polat 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının günlerini kutladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 10 Ocak’ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının günlerini kutladı. 
Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunmasının, demokrasinin işlerliği açısından, hayati öneme sahip olduğunu belirten Başkan Polat, “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, çok yönlü bir misyonu içermektedir. Medya, toplumsal bilincin artırılması, güçlendirilmesi, kamu yararının her zaman ön planda tutulması ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından büyük önem taşımaktadır. 
Kamu yöneticileri ile halk arasında bir köprü vazifesi de gören basın mensupları önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedirler. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına saygılı bir medyanın bireylerin doğru olarak aldığı haberlerin milletin kalp ve akıl süzgecinden geçtikten sonra milli idarenin oluşumunda, ortak milli duyguların aktarılmasında, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yeri vardır. Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da gelişmektedir. Hiç kuşkusuz ki Türk basınının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakârca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır. 
Özellikle çok zor şartlar altında görev yapan yerel basın çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek halkımızın haber alma hakkını sağlayan aynı zamanda Malatya’nın kalkınması ile tanıtımına katkı sağmayan tüm basın mensuplarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. 

Bakmadan Geçme