Başkan Polat, Turgut Özal Anı Evi ve Araştırma Merkezini Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kerpiç Evler'de hazırlıkları devam eden Turgut Özal Anı Evini ziyaret etti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kerpiç Evler’de hazırlıkları devam eden Turgut Özal Anı Evini ziyaret etti. 
Başkan Polat’a, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Şirket Genel Müdürleri, Birim Müdürleri ve Proje Sorumlusu eşlik etti. 
“Yaşam Öyküsü, Özel Eşyalar ve Balmumu Heykeli Anı Evinde Yer Alacak”
Ziyarette konuşan Başkan Polat: “Bu araştırma merkezi, Kerpiç Evlerde 250 m2’lik zemin oturumuna sahip 2 katlı kerpiç binaya kuruldu. İçmekân tasarımında, merhum Cumhurbaşkanımızın kronolojik yaşam öyküsü ve ideallerininyansıtıldığı Yaşam Odası, her yaştan bireylerin özellikle de gençlerin yakından tanıması için Turgut Özal bakış açısının aktarıldığı Araştırma Odası ve Özal Kütüphanesi yer alacak. Merhum Cumhurbaşkanımızın farklı dönemlerini yansıtan özel fotoğrafların vebazı eşyaların yanı sıra, balmumu heykelinin de sergileneceği bu merkezin son çalışmaları devam etmekte olup yakın zamanda tüm hemşerilerimizin ziyaretine açılacaktır.”dedi. 
Turgut Özal Anı Evi ve Araştırma Merkezi ziyaretinin ardından Melid A.Ş’ye ziyarette bulunan Başkan Polat, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme